Επιχειρήσεις

Ελλάκτωρ: Σύγκρουση στη Γ.Σ. – Καταψηφίζονται οι προτάσεις των Μπάκου – Καϋμενάκη

  • Μαριάννα Τζάννε


Συνεχίζεται η μαραθώνια διαδικασία - Απαντήσεις έδωσε το προεδρείο της ΓΣ στα 35 ερωτήματα που έθεσε η Greenhill προς το Δ.Σ. - Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση για την αύξηση κεφαλαίου

H ανάκληση του παρόντος διοικητικού συμβουλίου της Ελλάκτωρ και τα επιχειρήματα περί σύγκρουσης συμφερόντων που διατύπωσε το στρατόπεδο της Greenhill, συμφερόντων των κ.κ. Μπάκου –Καυμενάκη και η Pemanaoro του κ. Σ. Καλλιτσάνστη, κυριάρχησαν στην γενική συνέλευση των μετόχων που πραγματοποιείται με απαρτία 81,98%%.

Στην ψηφοφορία για το πρώτο θέμα της γενικής συνέλευσης που αφορούσε την αντικατάσταση του διοικητικού συμβουλίου, η πρόταση των εφοπλιστών απορρίφθηκε. Υπέρ της αντικατάστασης του Δ.Σ. ψήφισε το 31,76% των μετόχων και κατά της πρότασης το 66,70%.

Σχεδόν με τα ίδια ποσοστά καταψηφίστηκε και το τρίτο θέμα που αφορούσε την αντικατάσταση της Επιτροπής Ελέγχου. Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση για την αύξηση κεφαλαίου.

Kατά την διάρκεια της γ.σ. παίρνοντας το λόγο ο εκπρόσωπος της Reggeborgh κ. Γ. Σωτηρόπουλος ανέφερε ότι στόχος των δύο μετόχων είναι να ελέγξουν την εταιρεία και ότι πίσω τους κρύβεται η προηγούμενη διοίκηση. Αυτό, όπως δήλωσε, αποδεικνύεται από τα προτεινόμενα μέλη όπως είναι ο τέως διευθύνων σύμβουλος της ΑΚΤΩΡ κ. Αλ. Εξάρχου.

«Η εταιρεία είτε δεν έχει τα χρήματα να συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου είτε δεν θέλει να βάλει λεφτά και προσπαθεί με χίλιους δυο τρόπους να ματαιώσει τη γενική συνέλευση» σημείωσε ο εκπρόσωπος της Reggeborgh. Τόνισε δε ότι το θέμα της γ.σ είναι η αύξηση κεφαλαίου και όχι να ανακληθεί το Δ.Σ γιατί μόνο έτσι θα υπάρξει η χρηματοδοτική ενίσχυση τη εταιρείας.

Κατά την διάρκεια της συνέλευσης στο στόχαστρο βρέθηκε και ο κ. Λεωνίδας Μπόμπολας καθώς, μεταξύ άλλων ζητήθηκε να δημοσιοποιηθεί και η συμφωνία με την Reggeborgh για τη μεταβίβαση μετοχών της ΗΛΕΚΤΩΡ, κάτι που όπως αναφέρθηκε παραπέμπει στην λεηλασία της Ελλάκτωρ.

Οι εκπρόσωποι της Greenhill και της Pemanoaro δικηγόροι Ι. Βενιέρης και Σ. Μπρέγιαννος επικεντρώθηκαν και στη μη συμμετοχή της Ελλάκτωρ στο διαγωνισμό για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού, αλλά και στη συμμετοχή, η οποία πλέον περιοριστεί στο 4% της Reggeborgh στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Μίλησαν για «ρεσάλτο» και για προσπάθεια του ολλανδικού ομίλου να κυριαρχήσει στην αγορά κατασκευών.

Νωρίτερα το προεδρείο της γενικής συνέλευσης απάντησε στα 35 ερωτήματα που είχε θέσει η Greenhill προς το διοικητικό συμβούλιο.

Σχετικά με την δικηγορική εταιρεία τoυ Προέδρου κ. Γ. Μυλωνογιάννη αναφέρθηκε ότι έχει διακόψει την συνεργασία της με το ΤΑΙΠΕΔ και δεν υπάρχει κώλυμα όπως και ότι έχει πάψει ο ίδιος να είναι διαχειριστής. Επιχείρημα όμως που αντέκρουσε η άλλη πλευρά. Επίσης επισημάνθηκε ότι δεν έχει κάποια νομική σχέση με την Ελλάκτωρ.

Σε ότι αφορά τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Άρη Ξενόφο, και τα όσα διενεργήθηκαν στο διαγωνισμό της Εγνατίας, τονίστηκε ότι έγιναν πριν την ανάληψη της διοίκηση της Ελλάκτωρ ενώ σε σχετική αναφορά για το μέλος του ΔΣ κ. Κώστα Τούμπουρο, ο Πρόεδρος της γ.σ είπε ότι δεν συνεργάζεται επιχειρηματικά με τον επικεφαλής της Reggeborgh Invest κ. Χόλτερμαν.

Στο θέμα των αμοιβών ο κ. Μυλωνογιάννης με την ιδιότητα του Προέδρου της Γ.Σ ανέφερε ότι είναι συμβατές με την πολιτική περιστολών. «Οι αμοιβές των νέων μελών είναι χαμηλότερες από το προηγούμενο ΔΣ που το 2020 μοιράστηκε 3,2 εκ. ευρώ ενώ οι αμοιβές για το παρόν είναι 540.000 ευρώ».

Σχετικά με την εκλογή του κ. Μπόμπολα στα διοικητικά συμβούλια θυγατρικών της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, αναφέρθηκε ότι έγινε λόγω της μεγάλης εμπειρίας του στην διοίκηση των εταιρειών αυτών.

Για τα έργα στην Ρουμανία ειπώθηκε ότι συνεχίζουν κανονικά και έχει αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα. Για τους διαγωνισμούς δε που η ΑΚΤΩΡ δεν συμμετείχε σε εργολαβίες της ΕΡΓΟΣΕ αναφέρθηκε ότι αυτό έγινε γιατί δεν υπήρχαν υπόλοιπα εγγυητικής συμμετοχής.

Τέλος, για το δάνειο από την Αττική Οδό τονίστηκε ότι θα διευκολύνει την ταμειακή ρευστότητα της εταιρείας.

Διαβάστε ακόμα: 

Πασχαλινή «έκρηξη» στις μισθώσεις Airbnb για εξοχικά και παραθαλάσσιες κατοικίες στην Αττική

Τουρκική λίρα: Σε χαμηλό μήνα με απώλειες άνω του 2%

Youtuber εξόφλησε χρέος $200.000 και πιστωτικές σε δύο χρόνια ακολουθώντας 3 απλούς κανόνες

Απόρρητο Απόρρητο