Ο CEO της Tesla Έλον Μασκ ανακοίνωσε πως βάζει τέλος στη συμφωνία των 44 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της Twitter , επικαλούμενος ουσιώδη παραβίαση πολλών διατάξεων της συμφωνίας.

Σε δήλωση που δόθηκε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, εκπρόσωποι του Μασκ ανέφεραν ότι το Twitter «φαίνεται ότι έκανε ψευδείς και παραπλανητικές δηλώσεις».

Επίσης, απέτυχε να παράσχει δεδομένα και πληροφορίες που ζήτησε ο Mr Tesla για να του επιτρέψει να «κάνει μια ανεξάρτητη αξιολόγηση της επικράτησης ψεύτικων ή ανεπιθύμητων λογαριασμών» στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Μασκ ίσως να ελπίζει για διαπραγμάτευση σε χαμηλότερη τιμή αγοράς, αλλά, εάν όντως αποχωρήσει τώρα, η κίνηση αυτή θα συνεπάγεται σημαντική απώλεια για τον πολιτικό διάλογο. Τα tweets των συντηρητικών, στα οποία παρουσιάζονται πληροφορίες για ζητήματα, όπως οι θεραπείες για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και το κλίμα χαρακτηρίζονται, συχνά, παραπληροφόρηση. Η λειτουργία λογαριασμών αναστέλλεται χωρίς εξήγηση και όσα παράπονα γίνονται κατά του Twitter παραμένουν αναπάντητα. Κανείς δεν ξέρει ποιοι κρύβονται πίσω από αυτές τις αποφάσεις, και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ ο Μασκ τάσσεται υπέρ του ανοιχτού διαλόγου.

Η αγορά του Twitter από τον Μασκ θα αποδείκνυε την προοδευτική κυριαρχία των τεχνολογικών πλατφορμών. Οι Ρεπουμπλικάνοι, επίσης, δεσμεύονται ότι θα αντιταχθούν με κάθε τρόπο στη λογοκρισία που ασκείται από τις τεχνολογικές εταιρείες, εάν αποκτήσουν τον έλεγχο του Κογκρέσου, τον Νοέμβριο, και το Twitter θα είναι από τα πρώτα στη σειρά. Το ενδεχόμενο αυτό, όμως, ίσως τρομάξει τους επενδυτές και τους πιθανούς αγοραστές.

Το Twitter ίσως σωθεί, εάν θέσει ένα τέλος στη μονόπλευρη πολιτική λογοκρισίας του, αλλά το προσωπικό, το οποίο έχει καταλάβει πλέον τι συμβαίνει, και η εταιρική του κουλτούρα μπορεί να το καταστήσουν αδύνατο. Η εταιρεία ίσως καταλάβει ότι χρειαζόταν τον Μασκ περισσότερο από ό,τι εκείνος το Twitter.

Διαβάστε ακόμη:

JP Morgan: «Βλέπει» αξία στα ελληνικά 10ετή μεσοπρόθεσμα

Aντεπίθεση της Twitter στον Μασκ για σκόπιμο σπάσιμο της συμφωνίας εξαγοράς

Ράλι για τη μετοχή της «γαλλικής ΔΕΗ» μετά από νέες αναφορές για κρατικοποίηση