Επιχειρήσεις

Ενωση Ελλήνων Επενδυτών: Η ενδελεχής έρευνα της ΕΚ στην Ελλάκτωρ αναδεικνύει το υγιές πρόσωπο του Χρηματιστηρίου

  • newsroom


H EEE δηλώνει ότι θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ και ότι δεν θα διστάσει να προβεί σε κατάθεση ομαδικής αγωγής, εκ μέρους μελών της -μετόχων της εταιρείας, σε περίπτωση που διαπιστωθεί η χειραγώγηση της μετοχής

Για αισιόδοξο δείγμα αναβάθμισης της  Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και εξυγίανσης της Ελληνικής  Χρηματαγοράς κάνει λόγο η Ενωση Ελλήνων Επενδυτών, χαρακτηρίζοντας τις πρωτοβουλίες της Ε.Κ. αναφορικά με την Ελλάκτωρ. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η πρόσφατη αναλυτική και πολύμηνη έρευνα της Ε.Κ., σχετικά με τις αγορές μετοχών της ΕΛΛΑΚΤΩΡ και τις τυχόν διαπραχθείσες μη σύννομες ενέργειες η Ενωση Ελλήνων Επενδυτών δίνουν θετικό πρόσημο στο Ελληνικό Χρηματιστήριο.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

«Οι πρόσφατες εξελίξεις στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ, με την κλήση μετόχων από την Ε.Κ.  για παροχή εξηγήσεων  σχετικά με πιθανή χειραγώγηση της μετοχής και  πιθανή τήρηση εναρμονισμένων πρακτικών κατά την αγορά μετοχών (όπως  διαβάσαμε στον ηλεκτρονικό τύπο ), αναδεικνύει την άκρως προβληματική κατάσταση που επικρατεί στο μετοχολόγιο της  εισηγμένης εταιρείας τα τελευταία έτη.

Η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών στο παρελθόν, κατά την συμμετοχή της στην ΓΣ της 27/01/2021  είχε απευθύνει ερώτημα προς την  τότε διοίκηση αλλά και την REGGEBORGH ζητώντας να  ενημερωθούν oι μέτοχοι για την κατεύθυνση που σκόπευε να οδηγήσει την ΕΛΛΑΚΤΩΡ η ολλανδική εταιρεία.

Έκτοτε παρακολουθούμε έναν ανελέητο πόλεμο μεταξύ της διοίκησης και  πλευράς μετόχων που ζητούν παροχή στοιχείων ή συμμετοχή στις ΓΣ και τους την αρνούνται , ενώ παράλληλα η θέση της εταιρίας στον πολύ δύσκολο και ανταγωνιστικό κλάδο των Τεχνικών έργων δεν έχει βελτιωθεί όπως σχεδίαζε.

Η πρόσφατη αναλυτική και πολύμηνη έρευνα της Ε.Κ., σχετικά με τις αγορές μετοχών της ΕΛΛΑΚΤΩΡ και τις τυχόν διαπραχθείσες μη σύννομες ενέργειες, είναι ένα αισιόδοξο δείγμα αναβάθμισης της  Ε.Κ. και εξυγίανσης της Ελληνικής  Χρηματαγοράς  και η  Ένωση Ελλήνων Επενδυτών χαιρετίζει αυτές τις πρωτοβουλίες της Ε.Κ. που μόνο θετικό πρόσημο δίνουν στο Ελληνικό Χρηματιστήριο.

Δηλώνει επίσης ότι θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ και ότι δεν θα διστάσει να προβεί σε κατάθεση ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ , εκ μέρους μελών μας -μετόχων της εταιρείας,  σε περίπτωση που διαπιστωθεί η χειραγώγηση της μετοχής και η απόκρυψη ουσιωδών πληροφοριών που επηρέασαν την τιμή της μετοχής .

ΧΑΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΠΟΤΕ!

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ

Μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ενώσεων Προστασίας Επενδυτών και Χρηστών Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών» 

Διαβάστε ακόμη:

Πλαίσιο: Αύξηση 206% στα κέρδη προ φόρων το 2021 – Προτείνει διπλάσιο μέρισμα και bonus €1 εκατ. στους υπαλλήλους

Επίδομα ακρίβειας: Από σήμερα οι πιστώσεις – Αναλυτικά τα ποσά

Υπουργείο Εσωτερικών: «Τεχνικά αδύνατο» να καταβληθεί πριν το Πάσχα η μισθοδοσία σε ΟΤΑ και ΝΠΔΔ