Επιχειρήσεις

Επ. Κεφαλαιαγοράς: Εξέτασε τις κατηγορίες των Μπάκου – Καϋμενάκη κατά Reggeborgh

  • newsroom


Σύμφωνα με πληροφορίες, θα συνεχιστεί η έρευνα για συντονισμένες πρακτικές μεταξύ Reggeborgh - Αtlas. Στο αρχείο οι καταγγελίες για Λ. Μπόμπολα

Στο αρχείο τέθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες οι καταγγελίες των εφοπλιστών Μπάκου-Καϋμενάκη κατά της συμφωνίας της Ολλανδικής Reggeborgh Invest με τον κ. Λεωνίδα Μπόμπολα σχετικά με το call option.

Οι εφοπλιστές ισχυρίζονταν ότι οι Ολλανδοί και ο κ. Μπόμπολας δρούσαν συντονισμένα πριν ο Όμιλος αποκτήσει τις μετοχές της εταιρείας, χωρίς να έχουν ενημερώσει την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς όπως προβλέπει η χρηματιστηριακή νομοθεσία.

Aντίθετα, θα συνεχιστεί η έρευνα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σχετικά με τις άλλες καταγγελίες των δύο βασικών μετόχων της Ελλάκτωρ, σύμφωνα με τις οποίες το Ολλανδικό fund και η επενδυτική εταιρεία Αtlas λειτουργούσαν συντονισμένα και επομένως θα έπρεπε να είχαν υποβάλλει δημόσια πρόταση για την Ελλάκτωρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε, με έξι θετικές ψήφους και μία αρνητική, να καλέσει για εξηγήσεις την Reggeborgh και την επενδυτική εταιρεία Atlas σε σχέση με καταγγελίες.

Σήμερα, η Reggeborgh κατέχει άμεσα το 29,85% της Ελλάκτωρ και στις τελευταίες ψηφοφορίες για κρίσιμες αποφάσεις της εισηγμένης είχε συμμαχίσει με την Atlas NV που κατέχει το 9,8% της Ελλάκτωρ. Αντίστοιχα οι δύο εφοπλιστές ελέγχουν το 30% των μετοχών της.

Διαβάστε ακόμα:

Eurobank Equities: Οι κορυφαίες επιλογές στο Χρηματιστήριο Αθηνών για το 2022

Εθνική Τράπεζα: Οι όροι της νέας εθελούσιας – Bonus έως €180.000 σε όσους πατήσουν το κουμπί της εξόδου

Η ΑΑΔΕ προειδοποιεί: Τα λάθη που στοιχίζουν 100-750 ευρώ στο επίδομα θέρμανσης