Με σταθερά βήματα, η Eurolife FFH συνεχίζει την ανοδική της πορεία ξεπερνώντας τις προκλήσεις και διατηρώντας παράλληλα πρωταγωνιστική θέση στην ελληνική ασφαλιστική αγορά.

«Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι, αφού έχουμε καταφέρει να αντιμετωπίσουμε σημαντικές προκλήσεις που αναμφίβολα δοκίμασαν τις αντοχές μας χωρίς να κάνουμε καμία έκπτωση σε αυτά που μας έχουν ξεχωρίσει στη συνείδηση των πελατών μας», σχολιάζει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου. Και προσθέτει: «Δραστηριοποιούμαστε σε ένα σύνθετο περιβάλλον που αλλάζει διαρκώς. Ετσι, έχουμε μια στρατηγική που παραμένει συνεπής στους βασικούς μας στόχους, αλλά και προσαρμόζεται με ευελιξία όποτε χρειάζεται. Σε αντίστοιχο πλαίσιο συνεχίζουμε και φέτος, έχοντας μια μέχρι στιγμής θετική καταγραφή αποτελεσμάτων, που φιλοδοξούμε να διατηρήσουμε μέχρι το τέλος της χρονιάς. Γι’ αυτό και δεν επαναπαυόμαστε, αλλά αντίθετα εργαζόμαστε συντονισμένα κάθε μέρα προς αυτό τον στόχο».

Το αναπτυξιακό πλάνο της Eurolife FFH περιλαμβάνει επενδύσεις κυρίως στο ανθρώπινο δυναμικό και τις ψηφιακές υποδομές. «Στόχος μας είναι να κάνουμε σταθερά βήματα, ταυτόχρονα όμως δεν φοβόμαστε να πάρουμε και το ρίσκο όποτε χρειάζεται, διαφορετικά δεν θα είχαμε αυτή την πρωταγωνιστική θέση στην ελληνική αγορά», λέει ο κ. Σαρρηγεωργίου, και προσθέτει: «Βασικό κομμάτι όπου εστιάζουμε τα τελευταία χρόνια είναι η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών μας. Το μέλλον είναι ήδη εδώ και είναι digital, συνεπώς προσπαθούμε πάντα να ακούμε τις ανάγκες εκείνων που μας εμπιστεύονται σε ό,τι αφορά την παροχή ταχύτερων και αποτελεσματικότερων ασφαλιστικών λύσεων και να είμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά σε αυτά που τους προσφέρουμε. Αντίστοιχα, δεν μπορείς να επιδιώκεις την ανάπτυξη αν δεν δίνεις βαρύτητα στους ανθρώπους σου. Στη Εurolife FFH επενδύουμε πολύ στο ανθρώπινο δυναμικό μας, αλλά και τους συνεργάτες μας, καθώς θεωρούμε ότι το ταλέντο των στελεχών μας είναι η κινητήριος δύναμη για όλα όσα κάνουμε και όλα όσα φιλοδοξούμε να πετύχουμε».

Σύμφωνα με τον κ. Σαρρηγεωργίου, εξακολουθούν να υπάρχουν μπροστά πολλές προκλήσεις αλλά και ευκαιρίες. «Η χώρα μας βρίσκεται σε μια θετική πορεία ανάκαμψης, ωστόσο το διεθνές περιβάλλον βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε μια αστάθεια. Ο πληθωρισμός διαβρώνει την αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, η αύξηση του κόστους χρήματος θέτει εμπόδια στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων και απαιτεί από την πλευρά τους ευελιξία και ανθεκτικότητα. Μια βασική πρόκληση για τις ασφαλιστικές εταιρείες είναι η ανάγκη για παροχή προσιτών ασφαλιστικών λύσεων που θα ανταποκρίνονται στις μεταβαλλόμενες ανάγκες των ασφαλισμένων. Η παροχή προσιτής κάλυψης σε συνδυασμό με το γεγονός πως είμαστε μια χώρα κατά βάση ανασφάλιστη είναι η βασική εξίσωση που θα κληθούμε να λύσουμε μέσα στο επόμενο διάστημα», τονίζει.

Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου

Γι’ αυτό και ο ίδιος, όπως έχει κάνει πολλές φορές από τη θέση του προέδρου της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), προτρέπει για μία φιλικότερη πολιτική έναντι της ιδιωτικής ασφάλισης.

«Αναμφισβήτητα η νέα κυβέρνηση θα έχει πολλή δουλειά μπροστά της, ειδικά σε ό,τι αφορά την οικονομία. Η αντιμετώπιση του υψηλού πληθωρισμού και της ενεργειακής κρίσης, τα μέτρα στήριξης προς τους ιδιώτες και τις επιχειρήσεις απέναντι στην ακρίβεια, η έγκαιρη υλοποίηση των προβλεπόμενων επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων για ενίσχυση της παραγωγικότητας, είναι ζητήματα που θα μπουν ψηλά στην ατζέντα.

Ο ασφαλιστικός κλάδος μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο συνοδοιπόρο του κράτους στον δρόμο προς την ανάπτυξη, αφού είναι ένας κλάδος με αποδεδειγμένη φερεγγυότητα και ένας μεγάλος θεσμικός επενδυτής. Από εκεί και πέρα οι προκλήσεις είναι σημαντικές, καθώς υπάρχει ένα μεγάλο κενό προστασίας που πρέπει να μειωθεί. Η πρόσφατη κυβερνητική εξαγγελία για έκπτωση 10% στον ΕΝΦΙΑ σε περίπτωση ασφάλισης ακινήτου για φυσικές καταστροφές είναι σίγουρα μια θετική εξέλιξη. Ωστόσο χρειάζεται να δοθούν περισσότερα κίνητρα, ειδικά στους βασικούς τομείς της Υγείας, των φυσικών καταστροφών και της σύνταξης. Και σε αυτό χρειάζεται συναίνεση από όλα τα κόμματα, καθώς το θέμα δεν είναι ιδεολογικό», σημειώνει ο κ. Σαρρηγεωργίου.

Κλείνοντας, ο ίδιος εκτιμά ότι η τάση συγκέντρωσης που παρατηρείται στον ασφαλιστικό κλάδο διεθνώς θα συνεχιστεί, τοποθετούμενος παράλληλα για το πλάνο της Eurolife FFH. «Οι εξαγορές και οι συγχωνεύσεις των τελευταίων χρόνων έχουν δημιουργήσει σχήματα με μεγαλύτερη ισχύ και παραγωγή. Δεδομένου ότι οι διεθνείς οικονομίες βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε μια στάση επιφυλακής, θεωρώ ότι η τάση συγκέντρωσης θα συνεχιστεί παγκοσμίως. Κάτι πολύ λογικό, καθώς αφενός τα μεγαλύτερα σχήματα είναι πιο ανθεκτικά στις πιέσεις, αφετέρου μια συγχώνευση είναι ένας ασφαλής τρόπος για αύξηση του μεριδίου αγοράς μιας εταιρείας», τονίζει, και προσθέτει:

«Στη Eurolife FFH έχουμε επίγνωση της δυναμικής της αγοράς και των δυνατοτήτων ενοποίησης. Η εστίασή μας ωστόσο παραμένει στην παροχή εξαιρετικών και καινοτόμων υπηρεσιών προς τους πελάτες μας, καθώς και στην επιστροφή αξίας στην κοινωνία στην οποία δραστηριοποιούμαστε. Αυτό το πετυχαίνουμε μέσα και από την υποστήριξη που έχουμε από τον μεγάλο μέτοχο που βρίσκεται στο πλευρό μας, τη Fairfax Financial Holdings Limited, που μας δίνει οικονομική σταθερότητα, αλλά και δυνατότητα χάραξης στρατηγικής με χαρακτήρα εντοπιότητας».

Διαβάστε ακόμη

Το σχέδιο για «λαϊκό ομόλογο» με απόδοση πάνω από τον πληθωρισμό

Ταϊζούν Κορακιουάλα: Ο Ινδός επενδυτής, η περιπετειώδης διαδρομή και οι νέες εξαγορές στην Ελλάδα

Τι είναι το Brotox; Γιατί οι ανδρικές αισθητικές επεμβάσεις βρίσκονται σε αλματώδη άνοδο

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ