Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του ΕΒΕΑ και της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ υπεγράφη σήμερα το απόγευμα από την πρόεδρο του επιμελητηρίου, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, και τον πρόεδρο της πρωτοβουλίας, Άγη Πιστιόλα.

«Ενώνοντας τις δυνάμεις μας, μπορούμε να κάνουμε την ελληνική βιομηχανία ακόμη πιο δυνατή», είπε η Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, κατά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας και σημείωσε ότι η νέα συνεργασία έχει στόχο:

  • Να προωθήσει τα ελληνικά, επώνυμα προϊόντα στις διεθνείς αγορές
  • Να προβάλει ευρύτερα το σύγχρονο, παραγωγικό, εξωστρεφές πρόσωπο της Ελλάδας -και της ελληνικής επιχειρηματικότητας
  • Να στηρίξει τη βιομηχανία, «η οποία παρά τα πλήγματα που δέχθηκε, ιδιαίτερα κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης, συνεισφέρει στην οικονομία, και στηρίζει τις θέσεις εργασίας»

Η ίδια συνέχισε λέγοντας πόσο σημαντικό είναι να υλοποιούνται δράσεις «που θα βοηθήσουν τις ελληνικές βιομηχανικές επιχειρήσεις να απελευθερώσουν τις δυνατότητες τους, να κάνουν πράξη την ψηφιακή και την πράσινη μετάβαση και βεβαίως να εφαρμόσουν στρατηγικές εξωστρέφειας».

Ακόμη, υπενθύμισε ότι το ΕΒΕΑ έχει αναπτύξει σημαντική εμπειρία και τεχνογνωσία σε θέματα εξωστρέφειας και πρόσθεσε ότι τα τελευταία χρόνια έχει αναβαθμίσει τόσο τις δράσεις του, όσο και τις υπηρεσίες στήριξης των εξαγωγικών προσπαθειών των μελών του.

«Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στη διοργάνωση καλά σχεδιασμένων δράσεων δικτύωσης, όπως είναι τα επιχειρηματικά φόρουμ, οι κλαδικές εκθέσεις και οι επιχειρηματικές αποστολές, με δυνατότητα για b2b συναντήσεις», είπε η Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου και πρόσθεσε ότι παράλληλα χτίζει μια «εργαλειοθήκη» υπηρεσιών, που καλύπτει ανάγκες σε όλο το φάσμα της εξαγωγικής δραστηριότητας:

Από την ενημέρωση και την επιμόρφωση, μέχρι τη διευκόλυνση της πρόσβασης σε χρηματοδοτικά εργαλεία και τη συμβουλευτική υποστήριξη, σε θέματα όπως η εκπόνηση επιχειρησιακών σχεδίων, η προετοιμασία δυνητικών πελατολογίων, θέματα τυποποίησης και πιστοποίησης κ.ά..

Πέρα από τις δράσεις εξωστρέφειας, η ίδια υπογράμμισε ότι το επιμελητήριο υποστηρίζει με συνέπεια, την ανάγκη για σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία και κίνητρα, με σκοπό την υλοποίηση νέων επενδύσεων, την προώθηση μιας συγκροτημένης πολιτικής για τη μεταποίηση, με οριζόντιες, αλλά και εξειδικευμένες ανά κλάδο παρεμβάσεις και συμμετέχει ενεργά σε προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού.

Επιπλέον, πρωταγωνιστεί σε θέματα πράσινης και ψηφιακής μετάβασης, αλλά και στη σύνδεση των ελληνικών επιχειρήσεων με το εγχώριο και διεθνές οικοσύστημα καινοτομίας. «Υποστηρίζουμε με συνέπεια τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τις πολιτικές που βελτιώνουν το επιχειρηματικό περιβάλλον του τόπου και στηρίζουν την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων», κατέληξε η πρόεδρος του ΕΒΕΑ.

Από την πλευρά του, ο κ. Πιστιόλας σημείωσε ότι τα ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ είναι μια πρωτοβουλία που «φέρνει προστιθέμενη αξία στις επιχειρήσεις μας» και υπογράμμισε τη σημασία δημιουργίας συμμαχιών σε διεθνές επίπεδο για τις επιχειρήσεις με έδρα την Ελλάδα. Επίσης, αναφέρθηκε στη σημασία της συνεργασίας με το ΕΒΕΑ για την ενδυνάμωση της εξωστρέφειας, ενώ υπογράμμισε ότι «αν και έχουμε πολύ καλά προϊόντα, υστερούμε σε οικονομίες κλίμακας και σε δικτύωση».

Διαβάστε ακόμη

Ερντογάν: Ξεκίνησε περιοδεία στον Περσικό για την προσέλκυση επενδύσεων

OMV: Σε συνομιλίες με το Άμπου Ντάμπι για τη δημιουργία κολοσσού χημικών αξίας $30 δισ.

Gazprom: Αγωγές ύψους $348 εκατ. από θυγατρική της κατά των Deutsche Bank και Commerzbank

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ