Επιχειρήσεις

Folli Follie: «Ημέρα της κρίσης» για τη συμφωνία εξυγίανσης

  • newsroom


Κρίσιμη ψηφοφορία των μετόχων στη σημερινή γενική συνέλευση – Εκτός ψηφοφορίας οι Κουτσολιούτσοι, ο ρόλος της ειδικής εντολοδόχου

Πέφτει η αυλαία στο πολυετές σίριαλ εξυγίανσης της Folli Follie. Σήμερα Πέμπτη 4 Νοεμβρίου είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας με μοναδικό θέμα την έγκριση της συμφωνίας που οριστικοποιήθηκε την τελευταία ημέρα του 2020.

Σε αυτή, δικαίωμα ψήφου δεν θα έχουν Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, οι οποίοι ως κάτοχοι του 38% της εταιρείας είχαν καταψηφίσει τη συμφωνία εξυγίανσης μέσω της οποίας η συμμετοχή τους απομειώνεται σε επίπεδα περίπου 3%, καθώς στο πλαίσιο της συμφωνίας ο μετοχικός έλεγχος της Folli Follie περνά στους πιστωτές – ομολογιούχους της.

Οι Κουτσολιούτσοι παρακάμπτονται καθώς με απόφαση (345/2021) του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών ορίστηκε (σύμφωνα με το άρθρο 101 παρ. 3 του Ν. 3588/2007) ειδική εντολοδόχος η δικηγόρος Βασιλική Τσιατά η οποία θα ασκήσει το δικαίωμα παράστασης και ψήφου αντί των μετόχων δεν συμμετείχαν ή καταψήφισαν τη συμφωνία στην έκτακτη ΓΣ τον περασμένο Μάρτιο.

Για το μοναδικό θέμα της ΓΣ που είναι η έγκριση της συμφωνίας εξυγίανσης – μεταβίβασης της εταιρείας, το ΔΣ της FF επισημαίνει στους μετόχους πως η Συμφωνία Εξυγίανσης είναι συμφέρουσα για την εταιρεία και τους μετόχους της και εισηγείται προς τους μετόχους να την εγκρίνουν καθώς:

1. Η εταιρεία απαλλάσσεται από την πλειονότητα των οφειλών της προς τρίτους, πλην των οφειλών προς το Δημόσιο και τον ΕΦΚΑ, τις οποίες όμως αναλαμβάνει να αποπληρώσει πλήρως η συσταθησόμενη εταιρεία OpsCo για λογαριασμό της FF.

2. H εταιρεία θα διατηρήσει συμμετοχή 10% στην OpsCo, από την οποία η εταιρεία θα λαμβάνει ετήσια αμοιβή ποσού 150.000 ευρώ για την κάλυψη των λειτουργικών της αναγκών για χρονικό διάστημα οκτώ (8) ετών, μετά το οποίο προβλέπεται ότι η εταιρεία θα δύναται να εισπράττει μέρισμα ως μέτοχος της OpsCo.

3. Επομένως, η εταιρεία μέσω της εφαρμογής της Συμφωνίας Εξυγίανσης καθίσταται φερέγγυα και βιώσιμη.

4. Αντίθετα, σε περίπτωση μη ευόδωσης της εξυγίανσης και πτώχευσης της εταιρείας, η εταιρική περιουσία δεν επαρκεί για την ικανοποίηση των πιστωτών και, ως αποτέλεσμα οι μέτοχοι δεν θα λάβουν μέρος στο προϊόν της εκκαθάρισης.

Διαβάστε ακόμη

«ΑΣΤΥ Α.Ε.»: Στο σφυρί τα «ιμάτια» της οικογένειας Παρασκευαΐδη στην Ελλάδα (pics)

«Ελ. Βενιζέλος»: Πάνω από 10 εκατ. η επιβατική κίνηση στο δεκάμηνο

Ο φιλόζωος Νίκος, ο γαλάζιος καριερίστας με τα δεκαχίλιαρα, ο Πρόεδρος από την αλλοδαπή και η μανία για τη ΔΕΗ