Επιχειρήσεις

Folli Follie: Kρίσιμη γενική συνέλευση για το σχέδιο εξυγίανσης

  • newsroom


H Folli Follie θέλει και το πράσινο φως της γενικής συνέλευσης των μετόχων της  για να προχωρήσει στην υλοποίηση της συμφωνίας που θα εγγυηθεί την εξυγίανση και τη βιωσιμότητά της - Η στάση του Δ. Κουτσολιούτσου

Σήμερα συνέρχεται η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Folli Follie για την έγκριση της συμφωνίας εξυγίανσης, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στη στάση του προφυλακισμένου βασικού μετόχου, Δημήτρη Κουτσολιούτσου, που ελέγχει το 35,06% των δικαιωμάτων ψήφου. Το αίτημα επικύρωσης της συμφωνίας συζητήθηκε τον περασμένο μήνα στο Πρωτοδικείο Αθηνών και αναμένεται η σχετική απόφαση.

Όπως έχει γράψει το newmoney, ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος που ως βασικός μέτοχος διατηρεί ποσοστό της τάξης του 35% στην εταιρεία αναμένεται να καταψηφίσει τη συμφωνία εξυγίανσης, με δεδομένο ότι κατά τη συζήτηση της αίτησης στο Πρωτοδικείο οι νομικοί του εκπρόσωποι είχαν ζητήσει την απόρριψή της.

H Folli Follie θέλει και το πράσινο φως της γενικής συνέλευσης των μετόχων της  για να προχωρήσει στην υλοποίηση της συμφωνίας που θα εγγυηθεί την εξυγίανση και τη βιωσιμότητά της.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο της συμφωνίας που κατατέθηκε μαζί με την αίτηση, εάν υπάρξουν μέτοχοι που δεν παραστούν ή δεν ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας εξυγίανσης, στο βαθμό που είναι απαραίτητοι για την επίτευξη της απαραίτητης απαρτίας και πλειοψηφίας, τότε θα συγκληθεί νέα Γενική Συνέλευση με το ίδιο θέμα και θα ζητηθεί από το Πτωχευτικό Δικαστήριο, σύμφωνα με το άρθρο 101 παρ.3 του ΠτΚ να διορίσει ειδικό εντολοδόχο προκειμένου να ασκήσει το δικαίωμα παράστασης και ψήφου αντί των μετόχων αυτών.

Σύμφωνα με την πρόσκληση της σημερινής συνέλευσης, οι μέτοχοι της εταιρείας καλούνται στα γραφεία της στον Άγιο Στέφανο τις 12 το μεσημέρι, με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης την έγκριση της συμφωνίας εξυγίανσης και την παροχή εξουσιοδότησης στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας για την υπογραφή όλων των συμβάσεων και την διενέργεια όλων εν γένει των πράξεων και ενεργειών για την εκτέλεσή της. Σε περίπτωση μη επίτευξης της απαιτούμενης – σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό της εταιρείας – απαρτίας για τη λήψη απόφασης, οι μέτοχοι θα κληθούν σε α ́ επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση, την 22α Μαρτίου.

Οπως έγραφε το newmoney η διοίκηση της FF εισηγείται στους μετόχους να εγκρίνουν τη συμφωνία εξυγίανσης ως “συμφέρουσα”, καθώς, όπως αναφέρει:

* Η Folli Follie απαλλάσσεται από την πλειονότητα των οφειλών της προς τρίτους, πλην των οφειλών προς το Δημόσιο και τον ΕΦΚΑ, τις οποίες όμως αναλαμβάνει να αποπληρώσει πλήρως η OpsCo για λογαριασμό της FF

* Θα διατηρήσει συμμετοχή 10% στην OpsCo, από την οποία η εταιρεία θα λαμβάνει ετήσια αμοιβή 150.000 ευρώ για την κάλυψη των λειτουργικών της αναγκών για χρονικό διάστημα οκτώ ετών, μετά το οποίο προβλέπεται ότι η εταιρεία θα δύναται να εισπράττει μέρισμα ως μέτοχος της OpsCo

* Μέσω της εφαρμογής της συμφωνίας εξυγίανσης η FF καθίσταται φερέγγυα και βιώσιμη, ενώ σε περίπτωση πτώχευσης η εταιρική περιουσία δεν επαρκεί για την ικανοποίηση των πιστωτών.

Oι μέτοχοι καλούνται λοιπόν να εγκρίνουν τη συμφωνία εξυγίανσης που πρακτικά αποτελεί μονόδρομο αφού σε διαφορετική περίπτωση δεν θα αποφευχθεί η πτώχευση.

Διαβάστε ακόμα: 

Τo real estate κινείται στο κέντρο της Αθήνας – Ποιοι διαγωνισμοί «τρέχουν» τώρα

Ο «i ρουφιάνος» της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η έξοδος στον ΑΔΜΗΕ, η κατάρρευση μιας επιχειρηματικής δυναστείας και τα… απόνερα ενός έρωτα!

«Πικρός καφές» (και) από τα Starbucks για την οικογένεια Μαρινόπουλου