Επιχειρήσεις

Folli – Follie: Σε δίκη παραπέμπονται Γκότσης, Τζώρτζης Κουτσολιούτσος και ο διευθυντής ασφαλείας της εταιρείας

  • Βασιλική Κόκκαλη


Για την συγκριμένη υπόθεση είχαν καταθέσει μήνυση στην εισαγγελία 19 μέτοχοι της Folli Follie

Για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος παραπέμπεται να δικαστεί ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Χαράλαμπος Γκότσης. Παράλληλα, εκτός από τον κ. Γκότση σε δίκη παραπέμπονται για ηθική αυτουργία στο αδίκημα της παράβασης καθήκοντος ο προφυλακισμένος, Τζώρτζης Κουτσολιούτσος και ο διευθυντής ασφαλείας της Folli Follie.

H παραπομπή των τριών παραπάνω προσώπων σε δίκη αποφασίστηκε με κλητήριο θέσπισμα και αφού ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική εξέταση που διενεργούσε για την υπόθεση ο εισαγγελέας Σπύρος Παππάς, ο οποίος και άσκησε την ποινική δίωξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την εισαγγελική διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε ότι ο κ. Γκότσης τον Μάιο του 2018, ως πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς έπρεπε να παγώσει τη διαπραγμάτευση της μετοχής της Folli – Follie προκειμένου να μη ζημιωθούν οι μέτοχοι της εταιρείας. Η υποχρέωση αυτή του κ. Γκότση ανέκυπτε καθώς η έκθεση του Quintessential Capital Management (QCM), είχε ήδη αποκαλυφθεί και σε αυτή περιγράφονταν όλα τα μελανά σημεία για τον τρόπο λειτουργίας της εταιρείας.

Για την συγκριμένη υπόθεση είχαν καταθέσει μήνυση στην εισαγγελία 19 μέτοχοι της Folli Follie. Αρχικά η συγκεκριμένη δικογραφία είχε τεθεί στο αρχείο ωστόσο μετά τα νέα στοιχεία-φωτιά για το σκάνδαλο της Folli Follie και την αποκάλυψη, τον περασμένο Δεκέμβριο, των e-mails που έστειλε ο διευθυντής ασφάλειας της εταιρείας προς τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο για την εμπλοκή κ. Γκότση, ο φάκελος της υπόθεσης ανασύρθηκε από το αρχείο και ξεκίνησε η έρευνα.

Κατά την προκαταρκτική εξέταση που διενήργησε ο κ. Παππάς διαπίστωσε ότι προκύπτουν αποχρώσες ενδείξεις για παράβαση καθήκοντος εκ μέρους του κ. Γκότση αλλά και στοιχεία για ηθική αυτουργία στο αδίκημα αυτών από τους άλλους δυο συγκατηγορούμενούς του.

Να σημειωθεί τέλος ότι οι τρεις κατηγορούμενοι έχουν δικαίωμα από το νόμο να προσφύγουν κατά του κλητηρίου θεσπίσματος που τους παραπέμπει σε δίκη στην Εισαγγελία Εφετών μέσα σε διάστημα 15 ημερών από την ημέρα που αυτό θα τους επιδοθεί.

Διαβάστε ακόμη:

Αραβικό ενδιαφέρον για το «μικρό Ελληνικό» – Οι επαφές της DAMAC Properties στην Αθήνα για τις Γούρνες (pics)

Συμμαχία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-ΜΟΤΟR ΟΙL στο φυσικό αέριο

Άλλαξε χέρια το σπίτι του Μιχάλη Γουλανδρή στη Στησιχόρου