Συζητήθηκε όπως αναμενόταν, σήμερα το πρωί στο Πρωτοδικείο Αθηνών το αίτημα για την επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης που υπέγραψε η Folli Follie με τους πιστωτές της, στο πλαίσιο της προσφυγής της εταιρείας στα άρθρα 106β και 106δ του Πτωχευτικού Κώδικα.

Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος διά του νομικού του εκπροσώπου αρχικά ζήτησε την αναβολή της συζήτησης με την αιτιολογική της πρόθεσης εξέτασης μάρτυρα. Ωστόσο, η έδρα του δικαστηρίου απέρριψε την αναβολή κρίνοντας ότι το αίτημα (αναβολής) κατατέθηκε εκπρόθεσμα.

Ακολούθως, αλλάζοντας πλεύση, η πλευρά Κουτσολιούτσου δήλωσε ότι θα παρασταθεί στη διαδικασία και άσκησε κύρια παρέμβαση κατά του αιτήματος, ζητώντας να απορριφθεί το αίτημα εξυγίανσης με το αιτιολογικό ότι η Γενική Συνέλευση των μετόχων της Folli Follie δεν έχει συγκληθεί για να εγκρίνει  το σχέδιο εξυγίανσης.

Ποιοι τάχθηκαν υπέρ

Στον αντίποδα, πρόσθετη παρέμβαση υπέρ του αιτήματος εξυγίανσης άσκησαν όλοι οι εργαζόμενοι της Folli Follie, 46 μισθωτές των καταστημάτων Factory Outlet και οι ομολογιούχοι πιστωτές μέσω των εκπροσώπων τους. Από πλκευράς Δημοσίου, εκπρόσωπος του ΕΦΚΑ παρενέβη και ζήτησε να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του Οργανισμού. Κατά πληροφορίες δεν παρέστη η Fosun, μέτοχος της εταιρείας. Στη Folli Follie παραστάθηκε η «Δικηγορική Εταιρεία Ποταμίτης και Συνεργάτες» και «Δικηγορική Εταιρεία Σοφός & Συνεργάτες» από κοινού.

Αν και σε ανάλογες περιπτώσεις η απόφαση μπορεί να απαιτήσει έως και εξάμηνο, εκτιμάται ότι μέσα στο επόμενο δίμηνο ή τρίμηνο μπορεί να έχει εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου επί του αιτήματος της Folli Follie.

Κύκλοι της εταιρείας εξέφραζαν την ικανοποίησή τους για την έκβαση της σημερινής διαδικασίας, τονίζοντας παράλληλα την αισιοδοξία τους για τη θετική απόφαση του δικαστηρίου επί του αιτήματος που θα επιτρέψει στην εταιρεία να αλλάξει σελίδα και να προχωρήσει σε υγιείς βάσεις. 

Διαβάστε ακόμη: 

Τέλη κυκλοφορίας: Λήγει η προθεσμία πληρωμής – Προσοχή στα «τσουχτερά» πρόστιμα

Αντόνιο Περκάσι: Ποιο είναι το νέο αφεντικό της ΝΙΚΕ στην Ελλάδα που ψάχνει ήδη προσωπικό (pics)

Οι λοιμωξιολόγοι, ο «legend», το ξενοδοχείο στις Άλπεις, η ξανθιά τραπεζίτισσα και τα… αδέσποτα