Επιχειρήσεις

General Motors: Της πώλησης των εργοστασίων στην Ταϊλάνδη θα προηγηθούν 1.500 απολύσεις

  • newsroom


Η συμφωνία ήταν μόνο για την πώληση των εργοστασίων και δεν περιλάμβανε τη μεταφορά των εργαζομένων, αλλά σύμφωνα με αξιωματούχο της χώρας οι τελευταίοι θα αποζημιωθούν

Η General Motors θα ξεκινήσει να απολύει περίπου 1.500 εργαζόμενους στην Ταϊλάνδη τον Ιούνιο, μετά την ανακοίνωση της πώληση των εργοστασίων της στη χώρα, σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο που επικαλείται το Reuters.

Η GM ανακοίνωσε χθες ότι θα πουλήσει τα δύο εργοστάσιά της στην ανατολική βιομηχανική επαρχία Rayong στην κινεζική Great Wall Motor (601633.SS) και επιπλέον ότι η υποχώρησή της από την Ασία θα περιλαμβάνει την εκκαθάριση των επιχειρήσεων της σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία.

Ο Jak Punchoopet, σύμβουλος του Υπουργού Εργασίας, δήλωσε στο Reuters ότι όλοι οι εργαζόμενοι των εγκαταστάσεων του Rayong θα απολυθούν σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας πώλησης της GM με το Great Wall.

“Η συμφωνία ήταν μόνο για την πώληση των εργοστασίων και δεν περιλάμβανε τη μεταφορά των εργαζομένων”, δήλωσε ο ίδιος.

“Το σχέδιό τους είναι να απολύσουν 1.000 εργαζόμενους από τη γραμμή παραγωγής εξαρτημάτων αυτοκινήτων τον Ιούνιο και στη συνέχεια περίπου 300 με 400 από τη γραμμή συναρμολόγησης τον Οκτώβριο”. Το υπόλοιπο προσωπικό των δύο εργοστασίων θα απολυθεί στα τέλη του 2020, πρόσθεσε.

“Όλα θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.”

Η GM θα συμμορφωθεί με το εργατικό δίκαιο της Ταϊλάνδης και θα παράσχει αποζημίωση για τους εργαζόμενους που έχουν πληγεί, είπε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι η εταιρεία θα χορηγήσει επιπρόσθετο επίδομα τεσσάρων μηνών σε όλους τους υπαλλήλους.

Απόρρητο Απόρρητο