Περίπου οκτώ μήνες μετά τις ανακατατάξεις που δημιούργησαν μία μετοχική – επενδυτική «dream team», η SoftOne έχει ενεργοποιήσει το πλάνο για μεγαλύτερη εξωστρέφεια με στόχο να εξελιχθεί σε μία ευρωπαϊκή – μπουτίκ όχι μόνο στο κομμάτι του cloud based ERP, που έχει εδώ και χρόνια αναπτύξει αποτελώντας μίας απ’ τις ηγέτιδες δυνάμεις στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες προϊοντικές κατηγορίες και λύσεις.

Μεταξύ άλλων, όπως λέει στο newmoney ο Chief Technology Officer της εταιρείας κ. Γιάννης Σαλίχος, η εταιρεία ετοιμάζεται να λανσάρει πλατφόρμα για να καλύψει τις απαιτητικές ανάγκες του ecommerce.

«Αυτό θέλουμε να κάνουμε είναι η SoftOne, που είναι η μεγαλύτερη εταιρεία ERP στην Ελλάδα βάσει όγκου πελατών, δικτύου κοκ, να την εξελίξουμε στο σημείο εκείνο όπου όλες οι επιχειρήσεις θα μπορούν να απευθύνονται και να λαμβάνουν κρίσιμες υπηρεσίες για τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό. Εκεί όπου θα βρουν κάθε λύση για να καλύψουν τις ανάγκες και να τους βοηθήσουν να εξυπηρετήσουν καλύτερα τους πελάτες τους, να δουλεύουν πιο καλά οι εργαζόμενοι τους, να παράγουν μεγαλύτερη αξία και να μειώνουν το λειτουργικό τους κόστος. Γιατί επί της ουσίας ψηφιακός μετασχηματισμός αυτό σημαίνει. Να αποκομίσουν οφέλη μέσω της ψηφιοποίησης διαδικασιών που ακολουθούν», λέει ο κ. Σαλίχος.

Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία έχει ήδη αναπτύξει και διαθέτει μία σειρά από νέες λύσεις που διευκολύνουν τη μετάβαση των επιχειρήσεων στη νέα ψηφιακή εποχή.

«Πρώτα απ’ όλα πρόσφατα παρουσιάστηκε η “σειρά 6” του ERP μας», λέει ο κ. Σαλίχος. «Περίοπτη θέση στη λειτουργικότητα της νέας έκδοσης κατέχουν οι πλήρως ανασχεδιασμένες λύσεις μισθοδοσίας και HRMS. Αλλά και λύσεις business intelligence, που συνεργάζονται ιδανικά με το προϊόν μας και έτσι οι πελάτες μας μπορούν να απολαύσουν τα πλεονεκτήματα που δίνουν η ανάλυση των big data απευθείας μέσα απ’ το σύστημα μας χρησιμοποιώντας τα πιο σύγχρονα εργαλεία που υπάρχουν στην αγορά ώστε να λάβουν ενημερωμένες αποφάσεις.

Επίσης διαθέτουμε προηγμένες υπηρεσίες Fintech. Συνεργαζόμαστε με όλες τις συστημικές τράπεζες ώστε να παρέχουμε υπηρεσίες πληρωμών ή εισπράξεων μέσα από αυτοματοποιημένες διαδικασίες. Φανταστείτε μία επιχείρηση να λαμβάνει τις πληρωμές των πελατών της εντελώς αυτόματα απ’ την τράπεζα απευθείας στο σύστημα της. Μία διαδικασία που χωρίς αυτό το μηχανισμό που περιέγραψα παίρνει ώρες στα λογιστήρια… Ή το ανάποδο, να θέλει να πληρώσεις τους πολλούς προμηθευτές της και να πατάει ένα κουμπάκι. Το σύστημα ξέρει ποιοι πρέπει να πληρωθούν, ξέρει τι οφείλει η επιχείρηση, και να φεύγουν οι πληρωμές να πηγαίνουν στην τράπεζα και απ’ την τράπεζα να εκτελούνται.

Παράλληλα θέλουμε να ενισχύσουμε τις πολύ καλές λύσεις στον τομέα του enterprise mobility που διαθέτει η Regate, μία εταιρεία που εξαγοράσαμε πρόσφατα. Και επίσης σημαντικό, σύντομα θα διαθέσουμε λύσεις που σχετίζονται με το ecommerce με έναν τρόπο όμως που θα είναι πιο χρήσιμος και πιο αποδοτικός για τους πελάτες. Θα βασίζεται απολύτως στο cloud και η διαχείριση του θα γίνεται αποκλειστικά απ’ την SoftOne. Απ’ τη συγκεκριμένη υπηρεσία περιμένουμε πολλά διότι θεωρούμε ότι θα δώσει στις αξίες μεγάλη αξία».

Εξαγορές

Οι νέες λύσεις είτε σχεδιάζονται inhouse, είτε, όπως φάνηκε στην περίπτωση της Regate, μέσω εξαγορών. Μία τάση βέβαια που αφορά το σύνολο της αγοράς που έχει περάσει τα τελευταία δύο χρόνια σε φάση συγκέντρωσης.

«Είναι κυρίαρχη η τάση για ενοποίηση λύσεων πληροφορικής σήμερα», λέει ο κ. Σαλίχος. «Υπάρχουν πολλές μικρές ή μεγαλύτερες επιχειρήσεις εκεί έξω, ακόμα και startups, που έχουν αξιόλογα προϊόντα αλλά χρειάζονται δίκτυο. Εδώ λοιπόν είναι η τέλεια ευκαιρία τόσο γι’ αυτές όσο και για εμάς να βάλουμε ό,τι καλύτερο έχει ο καθένας και να προχωρήσουμε σε συνέργειες», προσθέτει επιβεβαιώνοντας πως η εταιρεία έχει σχέδια που συμπεριλαμβάνουν κι άλλες εξαγορές – συγχωνεύσεις. «Πάντα όμως προσεκτικά και λαμβάνοντας υπόψη μία σειρά από παραμέτρους με βασικότερη όλων τα προϊόντα και οι λύσεις των επιχειρήσεων – στόχων να μπορούν να ‘κουμπώσουν’ στη SoftOne», σπεύδει να διευκρινίσει.

Εξωστρέφεια

Κι όλα αυτά παράλληλα με την επιδίωξη μίας πιο εξωστρεφούς πορείας με ενδυνάμωση της παρουσίας της SoftOne στις ξένες αγορές όπου ήδη δραστηριοποιείται αλλά και την επέκταση της σε νέες. «Έχουμε μακρόχρονη παρουσία στη Ρουμανία. Εκεί ο στόχος είναι να τριπλασιάσουμε τα μεγέθη μας είτε μέσω εξαγοράς είτε μέσω οργανικής ανάπτυξης. Επίσης δραστηριοποιούμαστε στη Βουλγαρία και την Κύπρο. Είναι οι πιο νέες αγορές για εμάς, οι οποίες πηγαίνουν καλά και θα τις αναπτύξουμε κι άλλο», λέει ο κ. Σαλίχος. «Φυσικά έχουμε βλέψεις και γι’ άλλες αγορές, τις οποίες επιτρέψτε μου να μην φανερώσω ακόμα», προσθέτει.

Σύμφωνα με τον ίδιο η παρουσία διεθνών επενδυτών «εγνωσμένου κύρους στο χώρο της τεχνολογίας και γενικά της αγοράς», όπως λέει χαρακτηριστικά βοηθά την εταιρεία στο να ανοίξει τα «φτερά» της. «Έχουμε τη δυνατότητα, το μηχανισμό, το επιχειρηματικό μοντέλο, τα προϊόντα, και την καθοδήγηση ώστε να μπορούμε να κοιτάμε με αξιώσεις πιο έξω απ’ τη Βουλγαρία, την Κύπρο και τη Ρουμανία», επισημαίνει.

Διαβάστε ακόμη

Τουριστική «απόβαση» από τις ΗΠΑ: 500.000 Αμερικανοί στην Ελλάδα για διακοπές

«Πόλεμος» στο εσωτερικό της ΕΚΤ – Τι συμβαίνει με τους μισθούς των εργαζομένων (pics)

Τα σερβίτσια, o γιος του Ρότζερ Μουρ, τα τσιμέντα και η βασιλική οικογένεια της Ολλανδίας