Είναι αλήθεια πως η πλειοψηφία των εργαζομένων δεν αποκαλύπτει στους συναδέλφους τους, το χρηματικό ποσό με το οποίο αμείβεται.

Αλλά στην Alan, έναν διαδικτυακό πάροχο ασφάλισης υγείας, όλοι γνωρίζουν τους μισθούς των συναδέλφων τους. Το προσωπικό μπορεί ακόμη και να εκφράσει την άποψή του σε περίπτωση που πιστεύει ότι κάποιος από τους εργαζομένους της εταιρείας αξίζει μία αύξηση.

Ενώ, για πολλές επιχειρήσεις οι μισθοί των εργαζομένων τους αποτελούν επτασφράγιστο μυστικό, οι ιδρυτές της Alan με έδρα το Παρίσι, αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια διαφανή δομή αμοιβών ήδη, από την πρώτη κιόλας ημέρα ίδρυσης της εταιρείας τους, το 2016.

«Θέλαμε να υπάρχει πλήρης διαφάνεια», λέει ο Τσαρλς Γκοριντίν, συνιδρυτής και επικεφαλής τεχνολογίας στην Alan, η οποία αυτή τη στιγμή, απασχολεί 470 εργαζομένους. «Δεν δίνουμε στους νέους συναδέλφους τον μισθό που είχαν στο παρελθόν, όποιες κι αν είναι οι ικανότητές τους», προσθέτει.

Όλοι οι εργαζόμενοι στην Alan λαμβάνουν αυτόματη αύξηση μισθού 3% σε ετήσια βάση, αλλά σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να λάβει επιπλέον αύξηση στο μισθό του, την εν λόγω απόφαση θα τη λάβουν οι συνάδελφοί του.

Πόσοι είναι σύμφωνοι με τη συγκεκριμένη φιλοσοφία;

«Οι άνθρωποι θα υποβάλουν αίτηση για να εργαστούν σε εμάς, μόνο σε περίπτωση που επιθυμούν πραγματικά, να βιώσουν τη συγκεκριμένη εμπειρία. Μπορεί να μην αρέσει σε κάποιους», αναφέρει σύμφωνα με το BBC.

Οι ιδρυτές της Alan έλαβαν τη συγκεκριμένη απόφαση σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν το μισθολογικό χάσμα μεταξύ των δύο φύλων. Ο οργανισμός οικονομικής συνεργασίας και ανάπτυξης δήλωσε πέρυσι ότι η διαφορά μεταξύ των αμοιβών ανδρών και γυναικών – αγγίζει κατά μέσο όρο το 13% στα 38 κράτη μέλη του.

Στο μεταξύ, τον περασμένο μήνα, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ξεκίνησε μια δοκιμή διαφάνειας αμοιβών με κύριο στόχο τη μείωσή του μισθολογικού χάσματος στη χώρα. Οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις θα πρέπει να αναφέρουν ένα εύρος μισθών σε κάθε αγγελία εργασίας.

Η Ράντα Ιβάς, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της βρετανικής ταξιδιωτικής εταιρείας, Flash Pack, υποστηρίζει ότι η εν λόγω πολιτική θα εξοικονομήσει πολύτιμο χρόνο τόσο στις εταιρείες όσο και στους υποψήφιους εργαζόμενους, καθώς δεν θα λαμβάνουν πλέον αιτήσεις από άτομα που αναμένουν να πληρωθούν πολύ περισσότερα από όσα θα μπορούσε να προσφέρει η εταιρεία.

 

Διαβάστε ακόμα:

Η απάντηση της Ευρώπης στον Πούτιν: Κρίσιμο Συμβούλιο των υπουργών Ενέργειας στις Βρυξέλλες

Το νεοκλασικό – φιλέτο επί της Λεωφόρου Αμαλίας που ψάχνει «δεύτερη ευκαιρία» (pics)

Tα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα αλλάξουν και τον τρόπο που χτίζουμε τα σπίτια μας