Επενδύσεις ύψους 10 εκατ. ευρώ ετοιμάζει για φέτος η Πλαίσιο Computers επιμένοντας να δίνει μεγάλο βάρος τόσο στα logistics, όσο και στο last mile.

Παράλληλα όμως, όπως έλεγε ο Πρόεδρος της εταιρείας κ. Γιώργος Γεράρδος στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου μετά τη βράβευση του απ’ την ΕΥ ως «Επιχειρηματίας της Χρονιάς», θα επεκτείνει και θα αναβαθμίσει τις υπηρεσίες που προσφέρει προς τους καταναλωτές, συμπεριλαμβανομένων των χρηματοδοτικών διευκολύνσεων.

«Πρέπει σαν σύγχρονοι λιανέμποροι να μην είμαστε απλά box movers, αλλά να στηρίζουμε με κάθε τρόπο, είτε αυτό αφορά το after sale είτε τη χρηματοδότηση, τον πελάτη μας. Να είμαστε πάντα δίπλα του», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεράρδος.

Όπως εξήγησε, οι χρηματοδοτήσεις στην κατεύθυνση του «αγόρασε τώρα, πλήρωσε μετά» θα γίνονται απ’ την ίδια την Πλαίσιο και όχι μέσω τρίτου. «Έχουμε αυτάρκεια, μεγάλο ταμείο, οι τράπεζες θέλουν να συνεργαστούν όλες μαζί μας, οπότε έχουμε τη δυνατότητα να το κάνουμε μόνοι μας», σημείωσε ο κ. Γεράρδος.

Αν και η αλυσίδα ήδη κάνει διευκολύνσεις με ένα επιτόκιο γύρω στο 12,9%, το χαμηλότερο έναντι του ανταγωνισμού, ο κ. Γεράρδος σημείωσε ότι είναι ένα κομμάτι που αποτελεί επιδίωξη της διοίκησης είναι να το βελτιώσει. Σε ό,τι αφορά το καθαυτό επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας, ο κ. Γεράρδος υπογράμμισε ότι τα 10 εκατ. ευρώ θα επενδυθούν στην περαιτέρω ενίσχυση των logistics αλλά και το last mile, ενδυναμώνοντας έτσι περαιτέρω τον ιδιόκτητο στόλο των 90 οχημάτων με μικρά βαν.

Αν και δεν απέκλεισε στο μέλλον και την επέκταση του δικτύου των καταστημάτων, ο κ. Γεράρδος υπογράμμισε την πετυχημένη στρατηγική και μοντέλο λειτουργίας που εφάρμοσε από νωρίς η εταιρεία, τονίζοντας ότι αυτή δεν πρόκειται να αλλάξει. Σήμερα πάντως, με την ομαλοποίηση της αγοράς, οι ηλεκτρονικές πωλήσεις της Πλαίσιο έχουν περιοριστεί στο 15% επί του συνόλου των πωλήσεων, όπως σημείωσε.

«Δεν είναι μόνο αυτό, είναι το omni channel. Το ηλεκτρονικό κανάλι πωλήσεων, τα φυσικά καταστήματα, το call center… δημιουργούνται συνέργιες μεταξύ των τριών καναλιών», σημείωσε. Ερωτηθείς για τη διαταραχή στην εφοδιαστική αλυσίδα, ο κ. Γεράρδος παραδέχθηκε ότι γενικά παρατηρούνται ελλείψεις στην διεθνή αγορά. «Υπάρχουν ελλείψεις. Εμείς όμως επειδή έχουμε υγιή οικονομική δομή μπορούμε να έχουμε στοκ σοβαρό και να στηριζόμαστε σε δικά μας αποθέματα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παραδέχθηκε, ωστόσο, πως οποιαδήποτε νέα παραγγελία, έχει να αντιμετωπίσει αρκετές προκλήσεις. «Υπάρχει το θέμα των πρώτων υλών και οι ελλείψεις τους, έπειτα υπάρχουν προβλήματα με τις μεταφορές, γενικά εμπλέκονται πολλοί παράγοντες που δημιουργούν αρκετές δυσκολίες», επισήμανε.

Σε ό,τι αφορά το κομμάτι των λευκών συσκευών, που λόγω όγκου αντιμετωπίζει τις μεγαλύτερες δυσκολίες στις διεθνείς μεταφορές, ο κ. Γεράρδος υπογράμμισε πως για την Πλαίσιο εξακολουθεί να αποτελεί έναν απ’ τους πυλώνες που θέλει να αναπτύξει ακόμα περισσότερο. «Οι λευκές συσκευές και οι υπηρεσίες μας είναι τα δύο κομμάτια που θέλουμε να αναπτύξουμε περισσότερο τώρα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμη

Η απεξάρτηση της ΕΕ από τον ρωσικό ενεργειακό εθισμό στη Σύνοδο Κορυφής των «27»

Τα δύο σούπερ – γιοτ του Αμπράμοβιτς που γλίτωσαν από τις κυρώσεις

Νέο τοπίο στην ασφαλιστική αγορά: Oι 5+1 κυρίαρχοι (pics + πίνακας)