Επιχειρήσεις

GM: Επενδύει $2,2 δισ. στο Ντιτρόιτ για ηλεκτρικά φορτηγά

  • newsroom


Η μετατροπή του εργοστασίου αναμένεται να δημιουργήσει 2.200 θέσεις εργασίας

Την επένδυση 2,2 δισ. δολαρίων στη μονάδα της στο Detroit-Hamtramck ανακοίνωσε η General Motors. Η επένδυση γίνεται για την κατασκευή ηλεκτρικών φορτηγών και SUVs και αναμένεται να δημιουργήσει 2.200 θέσεις εργασίας.

Όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο ανακοίνωση της εταιρείας το πρώτο της ηλεκτρικό φορτηγό θα είναι ένα pickup, η παραγωγή του οποίου θα ξεκινήσει στα τέλη του επόμενου έτους και θα ακολουθήσει η παραγωγή ενός αυτοοδηγούμενου οχήματος.

Η εταιρεία είχε δηλώσει ότι σκόπευε να επενδύσει 7,7 δισ. δολάρια στα εργοστάσιά της στις ΗΠΑ τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Στο εργοστάσιο του Detroit-Hamtramck λειτουργεί μία γραμμή παραγωγής και εκεί κατασκευάζεται το Cadillac CT6 και το Chevrolet Impala sedans.

Το εργοστάσιο θα σταματήσει τη λειτουργία του στα τέλη Φεβρουαρίου για μερικούς μήνες, όσο θα γίνονται οι απαραίτητες εργασίες ανακαίνισης.

Η Ford αναμένεται επίσης να ξεκινήσει την κατασκευή ηλεκτρικών pickups στα τέλη του 2021 στη δική της μονάδα στο Ντιτρόιτ. Σύμφωνα με αναλυτές η Ford και η GM αναμένουν ότι η ετήσια παραγωγή ηλεκτρικών φορτηγών θα ανέλθει στα 40.000 οχήματα μέχρι το 2024.

Απόρρητο Απόρρητο