Την αγορά κτιριακού συγκροτήματος έναντι 1 δισ. δολαρίων, όπου στεγάζεται ένα μέρος των γραφείων της στο Λονδίνο ανακοίνωσε η Google, παρά το γεγονός ότι ο κορωνοϊός ενισχύει όλο και περισσότερο την τηλεργασία.

Επίσης, ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός κατασκευάζει έναν τεράστιο νέο χώρο στη συνοικία Κινγκ Κρος, έκτασης άνω των 90.000 τετραγωνικών μέτρων, σχέδιο που έχει ήδη ανακοινώσει και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων δύο ετών.

Χάρη στην απόκτηση αυτών των γραφείων, τα οποία έως σήμερα ενοικίαζε, «η Google θα έχει τη δυνατότητα να υποδεχθεί 10.000 εργαζόμενους στους χώρους της στη Βρετανία, περιλαμβανομένου του νέου σχεδίου του Κινγκ Κρος», ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία σε δελτίο Τύπου.

Μέχρι στιγμής, η Google απασχολεί περισσότερους από 6.400 ανθρώπους στη χώρα, 700 από τους οποίους προσέλαβε τον περασμένο χρόνο.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, μετά την «έκρηξη» της τηλεργασίας με την πανδημία, αυτή η αγορά στο Σεντ Γκιλς, στην καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας, «μαρτυρά τη συνεχή εμπιστοσύνη της Google στο γραφείο ως μέρος συνεργασίας και σύνδεσης από κοντά».

Η καλιφορνέζικη εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι σκοπεύει να επενδύσει πολλά εκατομμύρια λίρες για την ανακαίνιση του συγκροτήματος, με νέους χώρους συνεργασίας, που θα μπορούν να διαρθρωθούν με διαφορετικούς τρόπους βάσει των αναγκών, όπως επίσης στεγασμένους εξωτερικούς χώρους «για να μπορεί κανείς να εργαστεί στον καθαρό αέρα».

Αυτό το συγκρότημα περιλαμβάνει τρία κτίρια και περιβάλλει μια κεντρική δημόσια πλατεία, ενώ σχεδιάστηκε από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Ρένζο Πιάνο. Επίσης, φιλοξενεί και άλλες επιχειρήσεις, οι οποίες δεν θα επηρεαστούν από την αλλαγή του ιδιοκτήτη.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ, με μήνυμά του στο Twitter, η επένδυση που ανακοινώθηκε σήμερα «είναι μια σημαντική ψήφος εμπιστοσύνης στη Βρετανία ως τεχνολογικό πόλο πρώτης γραμμής» και «την απόδειξη ότι η χώρα παραμένει μία από τις ελκυστικότερες περιοχές παγκοσμίως για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους».

Διαβάστε ακόμη

«Φωτιά» οι μεταβιβάσεις ακινήτων: Έξτρα επιβάρυνση έως και €1.000 για την ηλεκτρονική ταυτότητα

Société Générale: Τι «βλέπει» για αναβάθμιση από Fitch και ελληνικά ομόλογα

Anadolu – έρευνα: Η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας θα κρατήσει τα επιτόκια σταθερά