Τα λάθη που οδήγησαν στη διακοπή λειτουργίας του προγράμματος δημιουργίας εικόνων μέσω τεχνητής νοημοσύνης της Google, εξέτασε ο CEO της εταιρείας, Sundar Pichai, μέσα από σημείωμα που στάλθηκε στους υπαλλήλους.

Ο Pichai, σύμφωνα με το CNBC, χαρακτήρισε τα ζητήματα «προβληματικά» και είπε ότι «προσέβαλαν τους χρήστες».

Η Google παρουσίασε στο κοινό το πρόγραμμα δημιουργίας εικόνων νωρίτερα αυτό το μήνα μέσω της Gemini, της κύριας ομάδας AI της εταιρείας. Το εργαλείο επιτρέπει στους χρήστες να εισάγουν προτροπές για να δημιουργήσουν μια εικόνα.

Την περασμένη εβδομάδα, οι χρήστες ανακάλυψαν ιστορικές ανακρίβειες που έγιναν viral, γεγονός που οδήγησαν την εταιρεία να διακόψει τη λειτουργία του προγράμματος, λέγοντας ότι θα το επανακυκλοφορήσει τις επόμενες εβδομάδες.

«Γνωρίζω ότι ορισμένες από τις απαντήσεις έχουν προσβάλει τους χρήστες μας – για να είμαι σαφής, αυτό είναι εντελώς απαράδεκτο και κάναμε λάθος», είπε ο Pichai. «Καμία τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι τέλεια, ειδικά σε αυτό το αναδυόμενο στάδιο ανάπτυξης της βιομηχανίας, αλλά γνωρίζουμε ότι ο πήχης είναι ψηλά για εμάς».

Το σημείωμα του Pichai ανέφερε ότι οι ομάδες εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο για να αντιμετωπίσουν τα ζητήματα και ότι η εταιρεία θα εφαρμόσει ένα σαφές σύνολο ενεργειών και διαρθρωτικών αλλαγών.

«Πάντα προσπαθούσαμε να παρέχουμε στους χρήστες χρήσιμες, ακριβείς και αμερόληπτες πληροφορίες για τα προϊόντα μας», έγραψε ο Pichai στο σημείωμα.

«Γι’ αυτό τα εμπιστεύονται οι άνθρωποι. Αυτή πρέπει να είναι η προσέγγισή μας για όλα τα προϊόντα μας, συμπεριλαμβανομένων των αναδυόμενων προϊόντων τεχνητής νοημοσύνης», υπογράμμισε.

Διαβάστε ακόμη

Έφτασε η ώρα της εφορίας για τα κρυπτονομίσματα

Μητσοτάκης στον Ασπρόπυργο: Δίνουμε καλοπληρωμένες δουλειές σε νέα παιδιά στη Δυτική Αττική

Στουρνάρας: Αν δεν υπήρχε το 2015 η Τράπεζα της Ελλάδος, η χώρα ίσως να είχε βγει από την ευρωζώνη

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ