Έντονη κριτική στη διοίκηση της Google και κυρίως στον CEO της εταιρείας Σουντάρ Πιτσάι, για τον τρόπο που η εταιρεία ανακοίνωσε το Bard (τον ανταγωνιστή του ChatGPT), ασκούν οι εργαζόμενοι της Google.

Στο δημοφιλές εσωτερικό φόρουμ της εταιρείας Memegen εξέφρασαν σκέψεις τους σχετικά με την ανακοίνωση του Bard, κάνοντας λόγο για «αδικαιολόγητη βιασύνη», «κακή στιγμή» και «μη Googley» απόφαση, σύμφωνα με μηνύματα και memes που είδε το CNBC.

Τη Δευτέρα, η Google και ο Πιτσάι αποφάσισαν να αποκαλύψουν δημόσια ορισμένες λεπτομέρειες της τεχνολογίας chatbot της εταιρείας, προκειμένου να προλάβουν ανάλογη εκδήλωση της Microsoft, η οποία έχει επενδύσει στο ChatGPT της OpenAI. H Μicrosoft έδειξε πως η τεχνολογία του chatbot θα ενσωματωθεί στη μηχανή αναζήτησής Bing, προσκαλώντας τους δημοσιογράφους σε μια επίδειξη στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Redmond της Ουάσιγκτον.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της Google την Τετάρτη, στέλεχος της εταιρείας μοιράστηκε για λίγο μερικές διαφάνειες με παραδείγματα των δυνατοτήτων του Bard. Όσοι συντονίστηκαν περίμεναν να ακούσουν περισσότερα και ορισμένοι υπάλληλοι δεν γνώριζαν καν το γεγονός. Ένας παρουσιαστής ξέχασε να φέρει ένα κινητό τηλέφωνο που ήταν απαραίτητο για το demo.
Την ίδια ώρα χρήστες του Twitter άρχισαν να επισημαίνουν ότι μια διαφήμιση για τον Bard πρόσφερε μια εσφαλμένη περιγραφή ενός τηλεσκοπίου που χρησιμοποιήθηκε για τη λήψη των πρώτων φωτογραφιών ενός πλανήτη έξω από το ηλιακό μας σύστημα.

Ενώ οι υπάλληλοι της Google στρέφονται συχνά στο Memegen για να σχολιάσουν με χιούμορ τις ιδιορρυθμίες και τα λάθη της εταιρείας, οι αναρτήσεις μετά την ανακοίνωση του Bard είχαν σαφώς πιο σοβαρό τόνο και έβαλαν στο στόχαστρο τον Πιτσάι.

«Αγαπητέ Sundar, η παρουσίαση του Bard και οι απολύσεις ήταν βιαστικές, λανθασμένες και μυωπικές», έγραφε ένα μιμίδιο που περιελάμβανε μια φωτογραφία του Pichai με σοβαρό ύφος. «Παρακαλώ επιστρέψτε στη μακροπρόθεσμη προοπτική». Η ανάρτηση έλαβε πολλές θετικές ψήφους από τους εργαζόμενους.

Ένας εκπρόσωπος της Google δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

«Ο Sundar και η ηγεσία αξίζουν ένα Perf NI», έγραφε ένα άλλο meme με υψηλή απήχηση, αναφερόμενο στη χαμηλότερη κατηγορία στο σύστημα ελέγχου απόδοσης των εργαζομένων της εταιρείας. «Είναι κωμικά κοντόφθαλμοι και αντι-Google στις επιδιώξεις τους».

Πέρυσι, ο Πιτσάι κάλεσε τους εργαζόμενους να είναι πιο συγκεντρωμένοι. Η ηγεσία συχνά εκλιπαρεί το προσωπικό να είναι «Googley», που σημαίνει ουσιαστικά να είναι φιλόδοξοι και εργατικοί, έχοντας κατά νου το σεβασμό και την ομαδική εργασία.

Οι μετοχές της Alphabet έχουν υποχωρήσει περισσότερο από 9% αυτή την εβδομάδα λόγω ανησυχιών σχετικά με την απειλή του ChatGPT για τον πυρήνα της επιχείρησης αναζήτησης της Google και για την εσπευσμένη αντίδραση της εταιρείας στην εκδήλωση της Microsoft.

Το πιο καυστικό meme αναφερόταν στις ανακοινωθείσες απολύσεις του περασμένου μήνα, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την απώλεια 12.000 θέσεων εργασίας, ή το 6% του εργατικού δυναμικού της εταιρείας. Περιείχε μια φωτογραφία του ηθοποιού Νίκολας Κέιτζ να χαμογελά και έλεγε: «Η απόλυση 12.000 ατόμων αυξάνει τη μετοχή κατά 3%, μια βεβιασμένη παρουσίαση τεχνητής νοημοσύνης τη μειώνει κατά 8%».

Διαβάστε ακόμη

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται τα deals των Ελλήνων εφοπλιστών και το 2023

Ανδρουλάκης: Τα συστήματα εξουσίας Μητσοτάκη και Τσίπρα λειτούργησαν εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος (vid)

Έρχονται 9 επιπλέον κατηγορίες στο Καλάθι του Νοικοκυριού (vid)