Επιχειρήσεις

Honor: Στόχος να ανταγωνιστεί την Apple και τη Huawei το 2021

  • newsroom


Σύμφωνα με τον CEO της Honor, George Zhao, η εταιρεία βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Google και θέλει να κατασκευάσει κινητά τηλέφωνα που ξεπερνούν εκείνα της Huawei και της Apple

Ο CEO της Honor, George Zhao, σε αποκλειστική του συνέντευξη στη South China Morning Post, μίλησε για το νέο όραμα της εταιρείας και τον στόχο η Honor να αναδειχθεί σε ίσο ανταγωνιστή με την πρώην ιδιοκτήτρια, εταιρεία αλλά και με την Apple.

Από τότε που διαχωρίστηκε από την Huawei τον Νοέμβριο, ο CEO της Honor George Zhao αναφέρει ότι η εταιερία θέλει να κατασκευάσει κινητά τηλέφωνα που ξεπερνούν εκείνα της Huawei και της Apple.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Honor έχει ξεκινήσει σημαντικές συνεργασίες με αμερικάνικες εταιρείες, όπως με τη Qualcomm, την Intel, την AMD και τη Microsoft, οι οποίες προσφέρουν μια σημαντική ώθηση στην Honor σε ένα περιβάλλον που οι κορυφαίοι ανταγωνιστές της έχουν βγει ήδη δυνατά μπροστά.

Συνομιλίες με τη Google

Ο Zhao δήλωσε ότι η εταιρεία βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Google και αναμένει να συνεχίσει τη συνεργασία της μαζί της.

Ακόμη και χωρίς μάρκετινγκ, το νέο κινητό Honor View40 εξαντλήθηκε εντός τεσσάρων λεπτών σε μεγάλες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου, συμπεριλαμβανομένων των Tmall, JD.com και Suning.com, καθώς και του ιστότοπου της Honor.

Η Honor στοχεύει να μπει στην κατηγορία των high end premium κινητών, ενώ επεκτείνεται περαιτέρω στο εξωτερικό. Η Ευρώπη, όπου η Honor είχε περίπου 5% μερίδιο στην αγορά smartphone για τους πρώτους εννέα μήνες του 2020, είναι μια απαραίτητη αγορά για ανάπτυξη και η εταιρεία διαθέτει μια ισχυρή ομάδα πωλήσεων στη Λατινική Αμερική, δήλωσε ο Zhao.

«Στόχος να ξεπεράσουμε τους ανταγωνιστές»

Πλέον η Honor δεν έχει τους περιορισμούς που έχει η Huawei στα κινητά, γι’ αυτό και το 2021 έχει μια νέα αποστολή, που δεν είναι άλλη από το να ανταγωνιστεί την Huawei και την Apple στην αγορά ως ισότιμη εταιρεία.

«Ανεξάρτητα από το ποιοι είναι οι ανταγωνιστές, έχουμε στόχο να τους ξεπεράσουμε, συμπεριλαμβανομένης της Huawei», είπε ο George Zhao στη South China Morning Post.

«Ήμασταν ανταγωνιστές πριν στην ίδια εταιρεία», δήλωσε ο Zhao για την Huawei. «Ο ανταγωνισμός ήταν έντονος. Τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του περασμένου έτους και τα δύο brand ήμασταν μεταξύ των δύο πρώτων και των τριών κορυφαίων στην αγορά smartphone της Κίνας. Είμαστε σίγουρα ήδη προετοιμασμένοι για αυτήν την πρόκληση».

Σύμφωνα με τον George Zhao, χωρίς περιορισμούς σε πρώτες ύλες και στην εφοδιαστική της αλυσίδα, η Honor έχει εξαιρετικά πλεονεκτήματα για να κατακτήσει τις αγορές mid και high end τηλεφώνων.

Η Honor απασχολεί ήδη 8.000 υπαλλήλους με υψηλή τεχνογνωσία στα κεντρικά της γραφεία στην Κίνα.

Διαβάστε ακόμη

Πλακιωτάκης: Τα win-win μέτρα για την ενίσχυση της ελληνικής σημαίας

Οικογένεια Παπαγιάννη: Από την «περιπέτεια» της ΒΙΚΗ, στο success story με το ελληνικό χαβιάρι

«Σηκώνουν τα χέρια» μεγάλοι λιανέμποροι για το click inside