Τριπλάσια κέρδη σε σχέση με ένα χρόνο πριν κατάφερε να πετύχει ο όμιλος ΦΑΓΕ κατά τη χρήση του 2023 χάρη αφενός στην αύξηση των πωλήσεων και αφετέρου στις ανατιμήσεις που έκανε παρά το γεγονός ότι υπήρξε σημαντική αποκλιμάκωση του κόστους πρώτων υλών και γενικά του λειτουργικού κόστους στις περισσότερες αγορές που δραστηριοποιείται.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις που κοινοποίησε, οι πωλήσεις σε επίπεδο ομίλου αυξήθηκαν πέρυσι κατά 13,9% φθάνοντας τα 629,2 εκατ. δολ. Η αύξηση του κύκλου εργασιών αποδίδεται από την ίδια την εταιρεία στις ανατιμήσεις των προϊόντων της με τη μέση αύξηση της καθαρής τιμής να διαμορφώνεται σε 8,6%, στην αύξηση του όγκου πωλήσεων κατά 4,3% και στη θετική επίδραση κατά 1% στην αξία των πωλήσεων λόγω της εξασθένισης του δολαρίου έναντι του ευρώ και της στερλίνας.

Τη μεγαλύτερη αύξηση είχε στο Ηνωμένο Βασίλειο, 29,4%, στις ΗΠΑ, 13,9%, στην Ιταλία, 11,7%, και στην Ελλάδα, 6,5%. Τα μικτά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 292,2 εκατ. δολάρια ενισχυμένα κατά 70%, κάτι που αποδίδεται στη μείωση του κόστους παραγωγής και ειδικά στη μείωση της τιμής του γάλακτος κατά 31,7% σε αυτό που χρησιμοποιείται στις εγκαταστάσεις της ΦΑΓΕ στην Ελλάδα και κατά 21,4% σε αυτό που χρησιμοποιείται στο εργοστάσιο των ΗΠΑ.

Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν κατά 124,3% και διαμορφώθηκαν σε 125,8 εκατ. δολάρια, τα κέρδη προ φόρων τριπλασιάστηκαν και έφτασαν τα 117,5 εκατ. δολάρια έναντι 35,9 εκατ. δολαρίων το 2022 ενώ τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 82,7 εκατ. δολάρια έναντι 29,3 εκατ. δολαρίων το 2022.

Σε ότι αφορά τη νέα μονάδα παραγωγής επιχειρηματικό πάρκο Riegmeer Hoogeveen της Ολλανδίας η διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας εκτιμά ότι αυτή θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει έως το τέλος του 2027.

Τέλος, σχετικά με τον αριθμό του απασχολούμενου προσωπικού στο τέλος του 2023 ο αριθμός του διαμορφώθηκε στα 795 άτομα.

Διαβάστε ακόμη:

Φορολογικό Νομοσχέδιο: Εξώδικη επίλυση με έκπτωση 20% έως 80% στις προσαυξήσεις

Κολλέγιο Ανατόλια: Mε ηχηρή αρχιτεκτονική υπογραφή το νέο mega εκπαιδευτικό project της Θεσσαλονίκης (pics)

Viva Wallet – JP: Στις 13 Μαίου η πρώτη δίκη – Στο «μικροσκόπιο» των Λονδρέζων δικαστών το ζήτημα της αποτίμησης

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ