Επιχειρήσεις

Η Apple σταματά να πουλά προϊόντα στη Ρωσία

  • newsroom


Ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει όλες τις εξαγωγές στη χώρα και περιορίζει τη χρήση του Apple Pay και άλλων υπηρεσιών - Kαι η Nike Inc ανακοίνωσε ότι αγορές προϊόντων στην ιστοσελίδα και την εφαρμογή της δεν θα γίνονται πλέον από τη Ρωσία

Η Apple Inc ανακοίνωσε ότι σταμάτησε τις πωλήσεις προϊόντων της στη Ρωσία, ως απάντηση στην εισβολή στην Ουκρανία.  Ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει όλες τις εξαγωγές στη χώρα και ότι θα περιορίσει τη χρήση του Apple Pay και άλλων υπηρεσιών.

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας, η οποία προέτρεψε τον λαό της να πολεμήσει τις ρωσικές δυνάμεις, ζήτησε βοήθεια από όλα τα μέρη, συμπεριλαμβανομένου του διευθύνοντος συμβούλου της Apple, Τιμ Κουκ.

Παράλληλα, τα μεγαλύτερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του πλανήτη, YouTube, Facebook, Instagram και TikTok ανακοίνωσαν περιορισμούς στα κανάλια κρατικών ρωσικών πρακτορείων και ειδησεογραφικών οργανισμών ενόψει της απαγόρευσης της Ε.Ε.

Kαι η εταιρεία αθλητικών ειδών Nike Inc ανακοίνωσε ότι αγορές προϊόντων στην ιστοσελίδα και την εφαρμογή της δεν θα γίνονται πλέον από τη Ρωσία.

Διαβάστε ακόμη

Όταν ο Αλέξης… λέει αλήθεια, ο Αρτούρ κάνει τον ανήξερο και ο δαίμων χτυπάει τους πλειστηριασμούς! 

Lamda: Τα έσοδα των 250 εκατ. ευρώ φέτος από τις πρώτες 3 οικιστικές περιοχές του Ελληνικού και η υπερβάλλουσα ζήτηση για το mall (pics)

Αναλυτές: Τα επενδυτικά tips εν καιρώ πολέμου και η «ανίκανη» κεντρική τράπεζα της Ρωσίας