Στην τελική ευθεία βρίσκεται η ολοκλήρωση της συμφωνίας για την απόξτηση του ποσοστού της της ΑΒΑΞ στη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου από τις ΕΛΛΑΚΤΩΡ και Vinci. Όπως πρώτο έγραψε σήμερα το newmoney, οι σχετικές διαδικασίες / διαπραγματεύσεις κυοφορούνταν εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, είναι πλέον ώριμες και μπήκαν στην τελική ευθεία.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ και Vinci μαζί με την ΑΒΑΞ είναι στην κοινοπραξία που έχει την εκμετάλλευση της παραχώρησης της καλωδιωτής γέφυρας η οποία ενώνει την Δυτική Στερεά Ελλάδα με την Πελοπόννησο και αποτελεί πλέον ορόσημο για την περιοχή., με τα ποσοστά τους να είναι 22,02% για την ΕΛΛΑΚΤΩΡ και 57,45% για τη Vinci. Οι δύο μέτοχοι είχαν δικαίωμα πρώτης άρνησης και αποκτούν το 20,53% της ΑΒΑΞ κατανεμημένο αναλογικά στα ποσοστά τους.

H πώληση της συμμετοχής της ΑΒΑΞ στην εταιρία ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ εντάσσεται στη στρατηγική της ΑΒΑΞ να πουλάει ώριμες παραχωρήσεις, προκειμένου να έχει ρευστότητα να διεκδικεί νέα έργα, και εστίαση σε core δραστηριότητες.

Σημειώστε πως ο Όμιλος ΑΒΑΞ περιλαμβάνει στις χρηματοοικονομικές καταστάσεις του χαμηλά ποσά εσόδων από τις παραχωρήσεις στις οποίες συμμετέχει, διότι πλην ελαχίστων περιπτώσεων δεν κάνει ολική ενοποίησή τους παρά μόνο αναλογική ενοποίηση των προ φόρων αποτελεσμάτων τους. Στα αποτελέσματα α’ εξαμήνου 2022 του Ομίλου περιλαμβάνεται το μερίδιο κερδών από συγγενείς εταιρείες για τη συμμετοχή του στις παραχωρήσεις, όπως της Αττικής Οδού, της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου, της Ολυμπίας Οδού, κλπ.

Διαβάστε ακόμη:

Το Red Bull δίνει… λεφτά: Ο κληρονόμος του ιδρυτή είναι ο πλουσιότερος 30άρης της Ευρώπης

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν – Σαρλ Μισέλ: Ένα «παράξενο ζευγάρι» στην καρδιά της Ευρώπης

Αίτημα χρεοκοπίας από το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων του Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ