Τριμηνιαία κέρδη-έκπληξη ανακοίνωσε την Τετάρτη η καναδική BlackBerry, με ώθηση από την ισχυρή ζήτηση για υπηρεσίες κυβερνοασφάλειας εν μέσω αυξανόμενων διαδικτυακών απειλών.

Ενώ οι καναλωτικές δαπάνες για προϊόντα τεχνολογίας έχουν μειωθεί το τελευταίο έτος, οι δαπάνες που σχετίζονται με την κυβερνοασφάλεια παρέμειναν σταθερές, καθώς οι επιχειρήσεις και οι κυβερνήσεις προσπαθούν να ενισχύσουν τα συστήματά τους έναντι των χάκερ.

Σύμφωνα με το Reuters, τους τελευταίους μήνες, καζίνο όπως η MGM Resorts International και η Caesars Entertainment ήρθαν αντιμέτωπες με μεγάλες παραβιάσεις δεδομένων, αναγκάζοντας τις επιχειρήσεις να δώσουν προτεραιότητα στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Η BlackBerry αναμένει ότι τα έσοδα του τέταρτου τριμήνου θα κυμανθούν μεταξύ 150 και 159 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η εταιρεία με έδρα το Waterloo του Καναδά ανακοίνωσε προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη 1 σεντ ανά μετοχή στο τρίμηνο που έληξε στις 30 Νοεμβρίου, έναντι ζημιών 5 σεντ ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα.

Τα έσοδα του τρίτου τριμήνου αυξήθηκαν στα 175 εκατ. δολάρια από 169 εκατ. δολάρια. Οι αναλυτές κατά μέσο όρο ανέμεναν έσοδα 173,5 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG.

Οι εισηγμένες στις ΗΠΑ μετοχές της εταιρείας σημείωσαν πτώση 4%.

Διαβάστε ακόμη

Ερυθρά Θάλασσα: 6 απαντήσεις για τους κινδύνους σε αγορές πετρελαίου, φυσικού αερίου και δεξαμενόπλοιων

Ήττα – έκπληξη των UEFA και FIFA στο δικαστήριο της ΕΕ για τη European Super League

Σκέρτσος: Η Ελλάδα είναι πιο ισχυρή και έχει μια κυβέρνηση που μπορεί να εγγυηθεί την πολιτική σταθερότητα

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ