Επιχειρήσεις

Η Damac Properties του Ντουμπάι διασώζει την Roberto Cavalli

  • newsroom


Η Damac Properties διαθέτει πολυτελή θέρετρα, ξενοδοχεία και εμπορικά κέντρα, ενώ είχε συνεργαστεί με τον οίκο μόδας για το project Just Cavalli Villas στο Ντουμπάι

Από τον πρόεδρο της Damac Properties του Ντουμπάι, Hussain Sajwani, αγοράστηκε σήμερα ο ιταλικός οίκος μόδας Roberto Cavalli βάζοντας τέλος σε μια μακρά διαδικασία πώλησης.

Ο οίκος μόδας με έδρα την Φλωρεντία, που ιδρύθηκε από τον σχεδιαστή Roberto Cavalli στις αρχές της δεκαετίας του 1970, προσπαθούσε επί χρόνια να ανακάμψει δίνοντας ώθηση στις πωλήσεις του και να αυξήσει την επιρροή του στη βιομηχανία της μόδας.

Ο Sajwani της Damac αγόρασε την Cavalli μέσω της δικής του εταιρείας επενδύσεων, Vision Investments, που αποτελεί μέρος του ομίλου DICO.

Ο Όμιλος διαθέτει πολυτελή θέρετρα, ξενοδοχεία και εμπορικά κέντρα και σε ανακοίνωσή του που επικαλείται το Reuters χαρακτηρίζει τη συμφωνία εξαγοράς της Cavalli ως ένα σημαντικό βήμα στη στρατηγική του που ήρθε ως αποτέλεσμα της συνεργασίας τους το 2017, όταν ο οίκος είχε αναλάβει το project Just Cavalli Villas διαμορφώνοντας πολυτελή ξενοδοχεία του Ομίλου.

Η ανακοίνωση του Ομίλου DICO καταλήγει με τη διαβεβαίωση ότι θα διασφαλίσει τη σταθερότητα στη διαχείριση της Cavalli.

Το 2015 ανέλαβε την Cavalli η ιταλική επενδυτική εταιρεία, Clessidra, αλλά οι προσπάθειες ανάκαμψης δεν απέδωσαν και δύο χρόνια μετά άρχισε να αναζητά νέο επενδυτή.

Τον Μάρτιο, ο οίκος μόδας αιτήθηκε προστασίας από τους πιστωτές του προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία πώλησης και αργότερα σύναψε συμφωνία αναδιάρθρωσης του χρέους.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters τον Ιούνιο, είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον για τον οίκο από πέντε δυνητικούς επενδυτές στους οποίους περιλαμβάνονταν η Damac του Ντουμπάι, η ιταλική OTB μητρική της Diesel και η αμερικανική Bluestar Alliance.