Το Poudouleveis.gr συγκέντρωσε και επεξεργάστηκε τις πληροφορίες αξιολόγησης, για την περίοδο από 1 Ιανουαρίου 2023 έως και 31 Δεκεμβρίου 2023, καταρτίζοντας έτσι την ετήσια λίστα με τους Top Employers 2024.

Το Poudouleveis.gr είναι μία διαδικτυακή κοινότητα, που αποτελεί μέλος του δικτύου πλατφορμών WhereWeWork και είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στους έλληνες εργαζόμενους. Η πλατφόρμα παρέχει πληροφορίες για αναζήτηση θέσεων εργασίας από μεγάλο αριθμό ελληνικών και πολυεθνικών εταιρειών, ενώ παράλληλα δίνει στα μέλη της τη δυνατότητα παροχής στοιχείων για ανώνυμη αξιολόγηση του κάθε εργοδότη, συμβάλλοντας έτσι στη δημιουργία μίας πιο διαφανούς αγοράς εργασίας.

Η κατάταξη βασίζεται σε έναν δείκτη (index) που προκύπτει από τη μέση βαθμολογία που δίνουν (πρώην και νυν) εργαζόμενοι για τους εργοδότες τους, καθώς επίσης και από τη βαθμολογία σε πέντε κατηγορίες που θεωρούνται σημαντικές για τους εργαζόμενους. Αυτές οι κατηγορίες περιλαμβάνουν τις ευκαιρίες ανέλιξης, το συνολικό πακέτο αποδοχών, την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, τον τρόπο διοίκησης, την εταιρική κουλτούρα και τις εταιρικές αξίες. Κάθε εργοδότης συμμετείχε με τουλάχιστον 30 αξιολογήσεις εργαζομένων για το εξεταζόμενο διάστημα. Η Coca-Cola Τρία Έψιλον βρέθηκε στην κορυφή της λίστας Top Employers 2024 για την Ελλάδα.

O κ. Costin Tudor, CEO του Poudouleveis.gr.

Τις δέκα πρώτες θέσεις για το 2024, στην ελληνική αγορά, καταλαμβάνουν οι εξής εταιρείες, οι οποίες φαίνεται να απολαμβάνουν μεγαλύτερης εκτίμησης από τους υπαλλήλους τους:

1. Coca-Cola Τρία Έψιλον

2. Σκλαβενίτης

3. Germanos stores (OTE Group)

4. JTI Hellas

5. KFC Greece

6. IKEA

7. Kaizen Gaming

8. Public stores (Olympia Group)

9. Deloitte Greece

10. Procter & Gamble

«Φέτος παρατηρούμε μια μεγαλύτερη ποικιλομορφία στην κατανομή των 10 κορυφαίων θέσεων στο σύνολο των χωρών του δικτύου WhereWeWork.com σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, κάτι που μας δείχνει ότι όλο και περισσότεροι εργοδότες, από πολλούς κλάδους, συνειδητοποιούν τη σημασία του Employer Branding για την προσέλκυση νέων ταλέντων. Παρατηρούμε μια θετική εξέλιξη στην αγορά εργασίας, όπου οι εργοδότες καταβάλλουν πραγματικές προσπάθειες για να καινοτομήσουν παρέχοντας ένα ευχάριστο και αξιόλογο εργασιακό περιβάλλον στους εργαζόμενους», δήλωσε ο Costin Tudor, CEO του Poudouleveis.gr.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και περήφανοι για την 1η θέση στη λίστα Κορυφαίων Εργοδοτών 2024 της Ελληνικής πλατφόρμας www.poudouleveis.gr, καθώς αποτελεί μία επιβράβευση των προσπαθειών μας για να διαμορφώνουμε συνεχώς ένα εξαιρετικό περιβάλλον εργασίας. Η ανάπτυξη των ανθρώπων μας, οι ίσες ευκαιρίες -χωρίς διακρίσεις- και το σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον αποτελούν για εμάς στρατηγικές προτεραιότητες», είπε η Κωνσταντίνα Μπάρκα, People & Culture Director Greece & Cyprus της Coca-Cola Τρία Έψιλον.

Η κατάταξη αυτή αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο, που βοηθά τους υποψήφιους υπαλλήλους να αποκτήσουν σφαιρική εικόνα σχετικά με τους εργοδότες, μέσα από αξιολογήσεις εργαζομένων που έχουν ήδη εμπειρία από τους εργοδότες αυτούς, ώστε να μπορούν να αναδειχτούν οι καλύτεροι ανάμεσά τους. Παράλληλα, τα τμήματα HR των εταιρειών αποκτούν τη δυνατότητα να αξιολογήσουν καλύτερα την αποτελεσματικότητα των ενεργειών τους, μέσα από τα μάτια των ίδιων των εργαζομένων, με την υψηλή βαθμολογία να αποτελεί μία ισχυρή επιβεβαίωση ότι οι προσπάθειές τους υλοποιούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.

H κ. Κωνσταντίνα Μπάρκα, People & Culture Director Greece & Cyprus της Coca-Cola Τρία Έψιλον.

Η λίστα Top Employers 2024 του Poudouleveis.gr βασίζεται στην άποψη των εργαζομένων και παρέχει μια αξιολόγηση του Employer Branding μέσω των βαθμολογιών και των σχολίων που συγκεντρώθηκαν σε διάστημα 12 μηνών. Η συνολική λίστα με όλες τις εταιρείες και τα αναλυτικά ποσοστά της, είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα Poudouleveis.gr δίνοντας την ευκαιρία σε όποιον ενδιαφέρεται, να αναζητήσει πληροφορίες για τα κορυφαία εργασιακά περιβάλλοντα στην Ελλάδα, αλλά και να συνεισφέρει σε μελλοντικές έρευνες, αξιολογώντας το δικό του εργασιακό περιβάλλον.

Διαβάστε ακόμη

«Overbooked» στο συνέδριο της JP – Τα ραντεβού που έχουν κλειστεί με την ελίτ των επενδυτικών κεφαλαίων

Αυστραλία: «Πρωτοφανείς» κυρώσεις σε Ρώσο χάκερ

Μπουρτζ Αλ Αράμπ – Ντουμπάι: Η υπέρτατη εμπειρία πολυτέλειας στα ξενοδοχεία

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ