Στην περικοπή 240 θέσεων εργασίας στα κεντρικά γραφεία της Ευρώπης προχωράει η Alphabet, μητρική της Google, η οποία συνεχίζει τις προσπάθειες μείωσης των λειτουργικών δαπανών. 

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, το νέο «μαχαίρι», το οποίο θα αφορά αποκλειστικά τις δραστηριότητες στην Ιρλανδία, θα επηρεάσει το 4,3% των συνολικά 5.500 εργαζομένων στη χώρα.  

Το συγκεκριμένο ποσοστό, πάντως, είναι ελαφρώς χαμηλότερο σε σχέση με τις πρόσφατες περικοπές σε παγκόσμιο επίπεδο, οι οποίες είχαν καθοριστεί στο 6% του συνολικού εργατικού δυναμικού. 

Για τις απολύσεις, οι οποίες θα ξεκινήσουν από την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, έχει ενημερωθεί και ο υπουργός Επιχειρήσεων της Ιρλανδίας.  

Ας σημειωθεί ότι οι τεχνολογικές μετοχές ανά τον κόσμο προχωρούν σε γενναία αναδιάρθρωση των λειτουργικών δαπανών, καθώς τα έσοδα έχουν αρχίσει να περιορίζονται, λόγω της σφιχτής νομισματικής πολιτικής και της επιβράδυνσης της ανάπτυξης.  

Διαβάστε ακόμα:

Ο Καραμανλής (Ραφήνα) και οι θαυμαστές του, η πασαρέλα της Wade Adams, η οικογένεια Heineken στην Αθήνα, ο Ηλιόπουλος και οι ανιματέρ

Τα brands που έγραψαν ιστορία τη δεκαετία του ’50: Ελβιέλα, Ιζόλα, Γάλα Βλάχας, Kolynos και Κλωσταί Πεταλούδας

Έρχεται νέος «σεισμός» στα κρυπτονομίσματα (γράφημα)