Η ελβετική φαρμακοβιομηχανία Novartis αύξησε τις προβλέψεις της για το σύνολο του έτους, αφού ανακοίνωσε καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο.

Σε ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι το 2024 οι καθαρές πωλήσεις θα αυξηθούν πιθανότατα κατά ένα υψηλό μονοψήφιο έως χαμηλό διψήφιο ποσοστό, ενώ τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη αναμένεται να αυξηθούν κατά ένα χαμηλό διψήφιο έως μεσαίο δεκαπενταψήφιο ποσοστό.

Προηγουμένως είχε προβλέψει ότι τα προσαρμοσμένα λειτουργικά έσοδα θα αυξηθούν κατά “υψηλό μονοψήφιο” ποσοστό με αύξηση των πωλήσεων κατά “μεσαίο μονοψήφιο” ποσοστό, όπως μεταδίδει το CNBC.

Η Novartis δήλωσε ότι οι βασικοί παράγοντες ανάπτυξης στο τρίμηνο περιλάμβαναν το φάρμακο Entresto για την καρδιακή ανεπάρκεια, το οποίο θα χάσει την προστασία της πατέντας του το επόμενο έτος, το φάρμακο Cosentyx για την ψωρίαση και το φάρμακο Kesimpta για την πολλαπλή σκλήρυνση.

Τα τριμηνιαία προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν κατά 16% σε 4,54 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για περίπου 4,3 δισ. δολάρια. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 10% σε 11,83 δισ. δολάρια, ποσό που ήταν καλύτερο από το αναμενόμενο.

Η εταιρεία πρόσθεσε ότι ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Bristol Myers Squibb Τζιοβάνι Καφόριο θα προταθεί ως πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου στην ετήσια συνέλευση των μετόχων του 2025, καθώς ο εν ενεργεία Γιοργκ Ράινχαρτ δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος μετά από 12 χρόνια θητείας.

Ο διευθύνων σύμβουλος Βας Ναρασιμαν  ηγήθηκε προηγουμένως μιας προσπάθειας για μείωση των θέσεων εργασίας και του κόστους, στο πλαίσιο της εστίασης σε λιγότερους θεραπευτικούς τομείς και γεωγραφικές αγορές. Είχε επίσης αποσχίσει την επιχείρηση γενόσημων φαρμάκων Sandoz και την εισήγαγε στο χρηματιστήριο στα τέλη του περασμένου έτους.

Διαβάστε ακόμη:

ΕΤΑΔ: Το πωλητήριο των €3,33 εκατ. και το παρασκήνιο πίσω από ένα ιστορικό ακίνητο στο Μαρούσι (pics)

Χρυσή λίρα: Νέο ράλι στην τιμή λόγω (και) Μέσης Ανατολής – Πού έφτασε (πίνακας)

14 χρόνια από το Καστελόριζο και το πρώτο μνημόνιο

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ