Την πώληση περιφερειακών περιουσιακών στοιχείων, με στόχο την άντληση ρευστότητας που θα χρηματοδοτήσει νέα καινοτόμα φάρμακα, εξετάζει η Novartis. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, η ελβετική φαρμακοβιομηχανία βρίσκεται σε συζητήσεις για την πιθανή πώληση των μονάδων οφθαλμολογίας και αναπνευστικού.  

Μάλιστα, ορισμένες επενδυτικές εταιρείες ήδη μελετούν τα οικονομικά μεγέθη μιας τέτοιας συναλλαγής, όπως αποκαλύπτουν αρμόδιες πηγές με γνώση επί του θέματος. 

Οι ίδιες πηγές εξηγούν ότι μόνο η οφθαλμολογική μονάδα θα μπορούσε να αποφέρει στα ταμεία της Novartis έως και 5 δισ. δολάρια.  

Ακολουθώντας το παράδειγμα των GSK και Johnson & Johnson, η ελβετική εταιρεία αναζητάει «φρέσκες» πηγές εσόδων, προκειμένου να χρηματοδοτήσει την έρευνα για μια νέα γενιά φαρμάκων, η οποία δεν θα βασίζεται στα γενόσημα.  

Οποιαδήποτε εξέλιξη, σε κάθε περίπτωση, δεν αναμένεται πριν το νέο έτος. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μονάδα αναπνευστικού παράγει φάρμακα για ασθένειες, οι οποίες επηρεάζουν την αναπνοή. Η οφθαλμολογική μονάδα, από την πλευρά της, εργάζεται σε θεραπείες για την προστασία και την αποκατάσταση της όρασης.  

Διαβάστε επίσης

Η «υποκλοπάrtis» και τα γεμιστά, το τέλος ενός super (market) φλερτ, το χρυσό ακίνητο της Ελληνίς, μια… υπεξαίρεση, ένα ξεκαθάρισμα και η Αλλατίνη

Melody Nelson: Ένα… «πολυεθνικό» 25μετρο yacht στο σφυρί – Πώς βρέθηκε στην Ελλάδα (pics)

Τα καλύτερα ski resorts της Ευρώπης. Κρυμμένα διαμάντια των Αλπεων και απέραντες πίστες