Το 6% των θέσεων εργασίας αναμένεται να περικόψει η Spotify Technology, «πηδώντας» στο άρμα των τεχνολογικών εταιρειών -από την Amazon έως τη Meta- που προχωρούν σε μαζικές απολύσεις εργαζομένων, με στόχο τη μείωση των λειτουργικών δαπανών. 

Σήμερα, η εταιρεία streaming απασχολεί 9.800 άτομα. Αυτό σημαίνει ότι οι προς κατάργηση θέσεις εργασίας εκτιμώνται σε περίπου 600. Οι επίσημες ανακοινώσεις, σε κάθε περίπτωση, θα γίνουν εντός της ημέρας.  

Το τελευταίο διάστημα, οι τεχνολογικές εταιρείες έχουν προβεί σε μια σειρά μαζικών απολύσεων, καθώς το αρνητικό οικονομικό outlook περιορίζει σημαντικά τα έσοδα από τη διαφημιστική πίτα. 

Amazon, Meta και Microsoft έχουν ήδη ανακοινώσει μεγάλες μειώσεις στο εργατικό δυναμικό, ενώ την Παρασκευή το ίδιο έπραξε και η Google της Alphabet προαναγγέλλοντας την απόλυση 12.000 ατόμων. 

Η Spotify έκανε μια μεγάλη επένδυση στα podcast το 2019, δαπανώντας τουλάχιστον 1 δισ. δολάρια για να αποκτήσει την κατάλληλη τεχνική υποδομή, αλλά και τα δικαιώματα δημοφιλών εκπομπών.   

Όλο αυτό το «άνοιγμα» όμως, έχει δοκιμάσει την αντοχή των επενδυτών, οι οποίοι βλέπουν τα έσοδα όχι απλώς να μην αυξάνονται με τον επιθυμητό ρυθμό, αλλά και να περιορίζονται εξαιτίας του αρνητικού οικονομικού περιβάλλοντος.

Η διοίκηση, πάντως, έχει εκφράσει την πεποίθηση ότι ο κλάδος των podcast θα καταστεί κερδοφόρος μέσα στα επόμενα 1-2 χρόνια.  

Διαβάστε επίσης

Ο Μητσοτάκης, η… συγκυβέρνηση και η αγωνία του Ανδρουλάκη, τα μαχαιρώματα για καζίνο και ξενοδοχεία και το ταμπλό που μαρτυράει την Ελλάκτωρ 

The Social Kolonaki Athens Hotel: Η μεταμόρφωση ενός «ασφαλιστικού» ακινήτου στο Κολωνάκι (pics)

Πλειστηριασμοί: Βγαίνουν στο σφυρί 300+1 αντικείμενα εταιρείας του Δημήτρη Κοντομηνά