Ντεμπούτο κάνει σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών η μετοχή της AustriaCard, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της διασυνοριακής συγχώνευσης με την Inform Lykos.

Η τιμή εισαγωγής της AustriaCard είχε τεθεί στα 13,42 ευρώ, δίνοντας ένα ισχυρό premium στους μετόχους της Inform Lykos, το οποίο σήμερα σπεύδουν να κατοχυρώσουν ορισμένοι μέτοχοι.

Έτσι, βλέπουμε τη μετοχή της νέας εταιρείας να υποχωρεί κατά 8% και να διαμορφώνεται στα 12,3 ευρώ, κοντά στα επίπεδα της σχέσης ανταλλαγής της πρόσφατης συγχώνευσης.

Υπενθυμίζεται ότι η μετοχή της Inform Λυκος, πριν τη διαγραφή από το Χρηματιστήριο Αθηνών, βρισκόταν στα 2,7 ευρώ, με τη συνολική κεφαλαιοποίηση της εταιρείας να ανέρχεται στα 55 εκατ. ευρώ.

Σήμερα, η κεφαλαιοποίηση της AustriaCard ξεπερνάει τα 240 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την σχέση ανταλλαγής, κάθε νέα μετοχή της ΑustriaCard αντιστοιχεί σε 4,5710 μετοχές της Inform Lykos. Έτσι, οι μέτοχοι που κατείχαν μέχρι πρότινος το 29,2% της Inform Lykos, σήμερα κατέχουν το 7,23% της AustriaCard. Το υπόλοιπο ποσοστό ελέγχεται από τον Νίκο Λύκο της AustriaCard.

Εκτός του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, η μετοχή της AustriaCard κάνει ντεμπούτο σήμερα και στο Χρηματιστήριο της Βιέννης στην Αυστρία.

Διαβάστε ακόμα

Η (χλωμή τη βλέπω) συγκυβέρνηση, η έκπληξη της ΔΕΗ, τα νέα ΙΚΕΑ από τον Φουρλή και… τα ψάρια του Ιονίου

LM10: Αυτές είναι οι μεγαλύτερες επενδύσεις του Λιονέλ Μέσι (instagram pics)

Αυτοκίνητα-φαντασιώσεις με παντοτινό στυλ – Από τη Mercedes SL του 1955 στη Ferrari GT του 1964