Επιχειρήσεις

Εισαγωγή στο Χρηματιστήριο δρομολογεί η Dimand: Ανοίγει νέος κύκλος IPO

  • newsroom


H Dimand που έχει αυτή τη στιγμή χαρτοφυλάκιο νέων ακινήτων σε εξέλιξη ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, κατέθεσε αίτηση εισαγωγής και αναμένει το πράσινο φως από το Χρηματιστήριο και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Μια νέα Αρχική Δημόσια Προσφορά φαίνεται πως είναι στα σκαριά μετά από αρκετό καιρό για τον τομέα των ακινήτων, καθώς η Dimand με επικεφαλής τον κ. Δημήτρη Ανδριόπουλο υπέβαλε αίτημα για εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Σημειώνεται ότι η πληροφορία για πιθανότητα υποβολής αιτήματος εισαγωγής διακινούνταν το τελευταίο διάστημα, ωστόσο τώρα φαίνεται ότι επιβεβαιώνεται.

H Dimand που έχει αυτή τη στιγμή χαρτοφυλάκιο νέων ακινήτων σε εξέλιξη ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ θα αναμένει το πράσινο φως από τις αρμόδιες επιτροπές του Χρηματιστηρίου Αθηνών και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Ποια είναι η Dimand

Πρόκειται για μια εταιρεία με ισχυρούς εταίρους την γνωστή επενδυτική HIG και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD)  με τη συνεργασία των οποίων υλοποιεί αυτή την περίοδο μεγάλα έργα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη. Επίσης η εταιρεία έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για το μεγάλο πρότζεκτ του Ομίλου της Alpha Bank Skyline, στον τομέα των ακινήτων.

Από την αρχή της λειτουργίας της, το 2005, έχει ενσωματώσει τη φιλοσοφία των «πράσινων» κτηρίων στον πυρήνα της δραστηριότητάς της, δημιουργώντας μία νέα αγορά στο Real Estate. H επιχειρηματική της δραστηριότητα εστιάζεται στην υλοποίηση σύγχρονων βιοκλιματικών κτηρίων γραφείων, αστικών αναπλάσεων μεγάλου μεγέθους, σύνθετων έργων μικτών χρήσεων, καθώς και ιδιωτικών αθλητικών εγκαταστάσεων.

Εμβληματικά έργα της είναι μεταξύ άλλων, ο Πύργος του Πειραιά που αποτελεί το πρώτο πολυώροφο «πράσινο» κτήριο στην Ελλάδα, η ανακατασκευή των πρώην εγκαταστάσεων της καπνοβιομηχανίας Παπαστράτος σε συνδυασμό με την αστική ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής του Αγίου Διονυσίου, το κτήριο γραφείων που ανήκε στην Ελευθεροτυπία, καθώς και η ανακατασκευή του κτηρίου που στέγαζε το ιστορικό πολυκατάστημα «Μινιόν» στο κέντρο της Αθήνας.

Σημειώνεται πως και άλλες εταιρείες εξετάζουν το ενδεχόμενο εισαγωγής των μετοχών τους στο Χ.Α., ανοίφοντας έτσι ένα νέο κύκλο IPO’s στην ελληνική κεφαλαιαγορά έπειτα από παρατεταμένο διάστημα αποχής.

Διαβάστε ακόμη:

Επιδότηση καυσίμων: Ανοίγει η πλατφόρμα – Κρούσματα κερδοσκοπίας και «υπερκέρδη» 100%

Περιστέρης: Μονόδρομος η απεξάρτηση από την εισαγόμενη ενέργεια και η μαζική στροφή στις ΑΠΕ

Σταϊκούρας: Εκτιμήσεις για ανάπτυξη 3% και πληθωρισμό πάνω από 5%