Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να παραδοθεί το Kaizen Campus, το εντυπωσιακό κτίριο γραφείων που κατασκευάζει η Dimand στο Μαρούσι για την Kaizen Gaming. Η μεγαλύτερη GameTech εταιρεία στην Ελλάδα και μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες στην Ευρώπη εφέτος κλείνει 10 χρόνια δραστηριότητας, επέτειος που συνοδεύεται από την ολοκλήρωση μιας από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που έχει πραγματοποιήσει.

Το Kaizen Campus βρίσκεται πλέον στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης και μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα παραδοθεί προς χρήση. Την περίοδο αυτή, μεταξύ άλλων, διαμορφώνεται ο εξωτερικός χώρος , συνεχίζονται οι εργασίες στην εξωτερική όψη του συγκροτήματος ενώ σημαντικό μέρος του εσωτερικού έχει ολοκληρωθεί.

Τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη του κτιρίου στο Μαρούσι που απέχει ελάχιστα από το Lamda Mall υλοποιεί η DIMAND. Το έργο προβλέπει την κατασκευή ενός υπερσύγχρονου τριώροφου κτηρίου, συνολικής επιφάνειας 14.310 τ.μ. θα περιλαμβάνει τρεις πτέρυγες, συνολικού εμβαδού 7.500 τ.μ. Σημείο αναφοράς για το συγκρότημα θα είναι η εσωτερική αυλή που με τις διαμορφώσεις της που θα μετατραπεί σε πυρήνα κοινωνικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων για τους εργαζομένους, στα πρότυπα μεγάλων διεθνών εταιρειών όπως Google, Amazon κλπ. Το έργο πρόκειται να πιστοποιηθεί με LEED, σε επίπεδο Gold, καθώς πληροί όλες τις προϋποθέσεις βιωσιμότητας.

Το Μουντιάλ και το χρονοδιάγραμμα

Πάντως η μεταφορά διοίκησης, στελεχών και εργαζομένων της Kaizen από τα γραφεία της Παιανίας που στεγάζεται σήμερα η εταιρεία, στο Μαρούσι και το Kaizen Campus θα πρέπει να αναμένεται, όπως γίνεται γνωστό στο newmoney, στις αρχές του νέου έτους λόγω και Μουντιάλ.

Η κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση του πλανήτη πραγματοποιείται για πρώτη φορά στα χρονικά χειμώνα, ξεκινά με τον πρώτο αγώνα την προσεχή Κυριακή 20/11 και ολοκληρώνεται στις 18/12, και όπως είναι φυσιολογικό αποτελεί κορυφαίο στοιχηματικό γεγονός για τις εταιρείες του κλάδου των τυχερών παιχνιδιών. Κατά συνέπεια μετά την ολοκλήρωση του παγκοσμίου κυπέλλου και τις εορτές των Χριστουγέννων αναμένεται σταδιακά να ξεκινήσει η μετακίνηση στο νέο συγκρότημα.

Τα νέα γραφεία θα μπορούν να φιλοξενήσουν το σύνολο των εργαζομένων της Kaizen Gaming στην Αθήνα, συμπεριλαμβανομένης και της μεγαλύτερης σε πληθυσμό Ομάδα Τεχνολογίας της εταιρείας. Επίσης, γίνεται γνωστό, το συγκρότημα έχει διαμορφωθεί ώστε να καλύψει τις μελλοντικές ανάγκες από τη σταθερή αύξηση του προσωπικού της Kaizen Gaming που υπολογίζεται στο 20% ετησίως. Είναι χαρακτηριστικό πως στη διάρκεια του 2022 δημιούργησε 800 νέες θέσεις εργασίας, στοχεύοντας να δημιουργήσει 1.000 ακόμα θέσεις εργασίας μέσα στο 2023.

Αναφορικά με το Μουντιάλ, το μεγάλο στοιχηματικό γεγονός αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου, σε μια χρονιά που εκτιμάται πως θα κινηθεί ιδιαίτερα ανοδικά, καθώς συνολικά η αγορά των τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό έχει επιστρέψει στην κανονικότητα μετά την πανδημία. To 2021 η Kaizen Gaming Ltd. πραγματοποίησε καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) ύψους 183 εκατ. Ευρώ. Όπως έγραψε το newmoney, ήδη στο 9μηνο του 2022, οι διαδικτυακοί πάροχοι τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα εμφάνισαν GGR ύψους 539 εκατ. ευρώ, έναντι 553 εκατ. ευρώ το 2020.

Η Betano

Ορόσημο για την εξέλιξη του ομίλου ήταν η απόφαση να μετασχηματιστεί από πάροχος διαδικτυακών παιγνίων σε GameTech εταιρεία που αναπτύσσει τη δική της τεχνολογία. Φυσικά, κομβική ήταν η συμφωνία, το 2017, για την εξαγορά των δραστηριοτήτων της Stoiximan (SMGC) σε Ελλάδα και Κύπρο από τον ΟΠΑΠ, συναλλαγή που με βάση τη δομή της ολοκληρώθηκε το 2020. Ακολούθως η Allwyn, μητρική του ΟΠΑΠ, απέκτησε το 36,75% που κατείχε ο Οργανισμός στις επιχειρηματικές δραστηριότητες της Kaizen Gaming εκτός Ελλάδος και Κύπρου μέσω της Betano, έναντι 50 εκατ. ευρώ (άμεση προκαταβολή σε μετρητά) και χρηματικές καταβολές με ποσοστό επί μελλοντικών κερδών (earnout payments) για την επόμενη τριετία (2002-2024). Η ολοκλήρωση της συναλλαγής για το 36,75% στην Kaizen Gaming αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους, όπως έχει γνωστοποιηθεί. Σε συνέχεια της εν λόγω συναλλαγής, ο Όμιλος ΟΠΑΠ θα διατηρήσει το 84,49 % του συνδυασμένου μεριδίου του και τον αποκλειστικό έλεγχο της STOIXIMAN LTD και των δραστηριοτήτων διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Γιώργος Δασκαλάκης

Σημειώνεται πως φέτος η Kaizen Gaming υπό τον CEO, Γιώργο Δασκαλάκη, κλείνει 10 χρόνια δραστηριότητας καθώς το 2012 ξεκίνησε η λειτουργία της Stoiximan που αξιοποιώντας την ανάπτυξη της αγοράς των διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών πέτυχε σημαντική ανάπτυξη. Ακολούθησε η δημιουργία, το 2017, του brand Betano με το οποίο ξεκίνησε την υλοποίηση ενός φιλόδοξου πλάνου επέκτασης σε αγορές του εξωτερικού, αρχικά στη Ρουμανία και στη συνέχεια, μεταξύ άλλων, σε Γερμανία, Πορτογαλία, Βραζιλία και Χιλή.

Σήμερα η Kaizen Gaming έχει μετεξελιχθεί σε GameTech εταιρεία με δραστηριοποιείται σε 12 χώρες, απασχολώντας περισσότερους από 1.500 εργαζόμενους. Μάλιστα, μόλις προ ημερών αναδείχθηκε Operator of the Year για το 2022 στα EGR Awards, στον πιο σημαντικό θεσμό για το online gaming, παγκοσμίως.

Διαβάστε ακόμη

«Πόλεμος» με φόντο το Εκκλησιαστικό Ορφανοτροφείο στη Βουλιαγμένη (pics)

Deutsche Bank – JP Morgan: Τι σηματοδοτεί η κατάρρευση του FTX για τα crypto

Η ένορκη κατάθεση Μαρινάκη και τα «παιδιά», οι Ιταλοί και η ΖeniΘ, η Coca Cola… ψάχνει την μπύρα και η διάσωση της Βαράγκης