Αύξηση 9,9% καταγράφηκε στον κύκλο εργασιών των επιχειρήσεων του λιανικού εμπορίου, με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων και για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, τον Απρίλιο φέτος και αυτός ανήλθε σε 3,04 δισ. ευρώ, έναντι των 2,77 δισ. ευρώ τον Απρίλιο 2021.

Ενώ σημείωσε αύξηση 8,9% σε σχέση με τον Μάρτιο 2022 που είχε διαμορφωθεί σε 2,80 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, οι δραστηριότητες που παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αύξηση είναι: Λιανικό εμπόριο ενδυμάτων σε ειδικευμένα καταστήματα (81,5%) και Λιανικό εμπόριο ποτών σε ειδικευμένα καταστήματα (62,3%). Στον αντίποδα, οι δραστηριότητες που παρουσίασαν τη μεγαλύτερη μείωση είναι: Λιανικό εμπόριο ηλεκτρικών οικιακών συσκευών σε ειδικευμένα καταστήματα (21,9%) και Πώληση άλλων μηχανοκίνητων οχημάτων (21,7%).

Παράλληλα, οι Περιφέρειες της χώρας που παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αύξηση είναι: Νοτίου Αιγαίου (70,9%) και Θεσσαλίας (22,3%).

Όσον αφορά στις επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου- με εξαίρεση τα οχήματα, τα τρόφιμα και τα καύσιμα- με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων και για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Απρίλιο 2022 ανήλθε σε 0,82 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 17,2% σε σχέση με τον Απρίλιο 2021 που είχε διαμορφωθεί σε 0,7 δισ. ευρώ. Ενώ, υπήρξε αύξηση 25,1% σε σχέση με τον Μάρτιο 2022 που είχε διαμορφωθεί σε 0,65 δισ. ευρώ.

Οι Περιφέρειες της χώρας που παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αύξηση είναι: Νοτίου Αιγαίου (65,6%) και Ιονίων Νήσων (63,9%). Αντίθετα, μείωση 11,6% σημειώθηκε στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Διαβάστε ακόμα:

Το παράδοξο του πετρελαίου: Γιατί πέφτουν οι τιμές παρά τις ελλείψεις – Ένας γκουρού της ενέργειας εξηγεί

Deutsche Bank: Ελκυστικές οι ελληνικές τράπεζες αλλά δεν είναι ακόμα στο επίκεντρο των επενδυτών

Συνεχίζεται το window dressing στο Χρηματιστήριο Αθηνών – Καθηλωμένος για 5η ημέρα ο τζίρος