Αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για αγορά μέρους του πακέτου μετοχών της ιταλικής Ita υπέβαλε σήμερα η γερμανική Lufthansa στο υπουργείο Οικονομικών της Ρώμης.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα La Stampa, σύμφωνα με πληροφορίες η Lufthansa εκτιμά τη συνολική αξία της Ita γύρω στα 500 εκατ. ευρώ και είναι διατεθειμένη να καταβάλει άμεσα 200 εκατ. ευρώ, για την απόκτηση του 40% του πακέτου μετοχών της.

Παράλληλα, στο όλο σχέδιο προβλέπεται η σταδιακή απόκτηση και των υπόλοιπων μετοχών, μέχρι τον συνολικό έλεγχο του αερομεταφορέα που δημιουργήθηκε μετά το οριστικό κλείσιμο της Alitalia, τον Νοέμβριο 2020.

Επίσης, η γερμανική αεροπορική εταιρεία επιθυμεί να προχωρήσει σε υπογραφή στρατηγικής συμφωνίας με τους Ιταλικούς Σιδηρόδρομους, με στόχο την έκδοση ενιαίων εισιτηρίων. «Η Ιταλία αποτελεί, κατά την άποψή μας, τη σημαντικότερη αγορά, μετά τη γερμανική και την αμερικανική», υπογράμμισε η Lufthansa.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τo ιταλικό υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη πραγματοποιήσει μια σειρά από προκαταρκτικές επαφές με τη διοίκηση του γερμανικού αερομεταφορέα, αφήνοντας να διαρρεύσει ότι το μέχρι τώρα αποτέλεσμά τους ήταν θετικό.

Διαβάστε ακόμη

Κέντρο Καινοτομίας: Η 4η βιομηχανική επανάσταση στα νησιά ξεκινά από τη Σύρο (pics)

ΥΠΕΝ: Διπλάσιες επενδύσεις που θα φτάσουν τα 200 δισ. ευρώ έως το 2030 για την ενέργεια και το κλίμα

Γαλλία: Απεργία κατά των μεταρρύθμισεων στο συνταξιοδοτικό – Το μεγάλο στοίχημα του Μακρόν