Η Novartis πρόκειται να περικόψει έως και 680 θέσεις εργασίας στο τμήμα ανάπτυξης προϊόντων, το οποίο -μεταξύ άλλων- συμβάλλει στην προώθηση των φαρμάκων της στην αγορά, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη

Περίπου 440 θέσεις εργασίας θα καταργηθούν στην Ελβετία και έως 240 στις Ηνωμένες Πολιτείες τα επόμενα δύο με τρία χρόνια, ανέφερε η εταιρεία με έδρα τη Βασιλεία.

Οι περικοπές θέσεων εργασίας δεν εντάσσονται στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση έως και 8.000 από τους 78.000 εργαζομένους της Novartis παγκοσμίως, ανέφερε.

Η αντίπαλη ελβετική φαρμακοβιομηχανία Roche, ανακοίνωσε επίσης νωρίτερα φέτος ότι περικόπτει 345 θέσεις εργασίας στην ανάπτυξη προϊόντων.

Σύμφωνα με το Reuters, η Novartis απασχολεί σήμερα περίπου 12.500 εργαζόμενους στην ανάπτυξη, η οποία περιλαμβάνει τη διαχείριση των κανονισμών για τα φάρμακα, την ανάλυση και τις υποστηρικτικές λειτουργίες, όπως η διασφάλιση ποιότητας.

Το προσωπικό συμμετέχει επίσης στο σχεδιασμό της διαδικασίας παραγωγής φαρμάκων μετά την ολοκλήρωση των ερευνητικών εργασιών.

Διαβάστε ακόμη

ΔΕΗ: Στα €485 εκατ. τα καθαρά κέρδη το 2023 – Επαναφορά διανομής μερίσματος €0,25/μετοχή

Fourlis: Αύξηση πωλήσεων στα €535,1 εκατ. το 2023 – Πρόταση για μέρισμα 0,12 ευρώ ανά μετοχή

ΕΕ: Αρχίζουν οι διαπραγματεύσεις για τη φαρμακευτική νομοθεσία

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ