Με την εξαγορά των δραστηριοτήτων της Metlife στην Ελλάδα να έχει πλέον ολοκληρωθεί η NN Hellas, που πλέον είναι στην κορυφή των ασφαλιστικών εταιρειών στην Ελλάδα από άποψη παραγωγής, εισέρχεται πλέον σε μία νέα εποχή. «Μετά τη συγχώνευση, περίπου ένα στα τρία ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής και υγείας της αγοράς θα έχει πλέον τη σφραγίδα της ΝΝ, φθάνοντας σε αναλογία το 18% του συνόλου της ασφαλιστικής παραγωγής», λέει στο «business stories» η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της θυγατρικής του ολλανδικού ομίλου, κυρία Μαριάννα Πολιτοπούλου επιχειρώντας να σκιαγραφήσει την επόμενη μέρα.

«Πράγματι η ενσωμάτωση της MetLife αποτελεί μία ένωση δυνάμεων που ανοίγει νέους ορίζοντες και σηματοδοτεί μία νέα εποχή στην οποία θα είμαστε πρωταγωνιστές. Σκοπός μας είναι να είμαστε όχι απλώς η μεγαλύτερη εταιρεία στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, αλλά και η ηγέτιδα. Η ηγέτιδα σε πρότυπες λειτουργίες, ανθρωποκεντρικότητα, καινοτομία, Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και ESG. Οι αριθμοί και τα μεγέθη έχουν προφανώς τη σημασία τους, αλλά η αξία τους έγκειται στους ανθρώπους μας: τους εργαζομένους, τα δίκτυα πωλήσεων και τους συνεργάτες μας, τον μέτοχο και την κοινωνία. Η ενοποίηση προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για βελτιστοποίηση, που, υλοποιώντας τη σωστά, θα φέρει ανάπτυξη και οφέλη προς όλους τους εταίρους. H Μetlife στην Ελλάδα έχει στιβαρή κληρονομιά δεκαετιών ξεκινώντας με την ιστορική Alico, με πρωτοπόρες για την εποχή της δομές, τεχνογνωσία και brand. Με σεβασμό στη διαδρομή και το DNA δύο αμιγώς πολυεθνικών εταιρειών με ρίζες ολλανδικές και αμερικανικές, όλοι μαζί θα διαμορφώσουμε τη νέα ενιαία εταιρεία, αξιολογώντας αντικειμενικά τις διαδικασίες και τα στοιχεία της κάθε μιας. Ωστε να εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή λειτουργία του οργανισμού και τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των πελατών μας. Με όραμα και με υψηλό αίσθημα ευθύνης, συνεχίζοντας να είμαστε δίπλα στους συνανθρώπους μας για να φροντίζουν όσα έχουν πραγματικά σημασία για εκείνους».

Η διαδικασία της απορρόφησης και ενσωμάτωσης της πρώην Metlife προχωρά με τον ταχύτερο δυνατό ρυθμό. Οπως εξηγεί η κυρία Πολιτοπούλου, επόμενο βήμα, που θα υλοποιηθεί τις προσεχείς εβδομάδες, είναι η μετονομασία της MetLife σε NN Hellas II για το χρονικό διάστημα έως την απορρόφησή της από την NN Hellas. Επιπλέον, θα ακολουθήσει η μετονομασία της MetLife ΑΕΔΑΚ σε NN ΑΕΔΑΚ. «Σημαντικό στάδιο στο πρόγραμμα αποτελεί το rebranding, δηλαδή η αντικατάσταση του λογότυπου και των λοιπών διακριτικών γνωρισμάτων της Metlife από της ΝΝ, όπως ορίζει η συμφωνία των δύο ομίλων», επισημαίνει η κυρία Πολιτοπούλου.

«Εκτιμούμε ότι η συγχώνευση θα ολοκληρωθεί το φθινόπωρο, οπότε και θα λειτουργούμε ως μία εταιρεία. Στόχος μας είναι στις αρχές του 2023 να ξεκινήσουμε σταδιακά τη λειτουργική συνένωση, με προσαρμογή διαδικασιών, πληροφοριακών συστημάτων, προϊόντων και υπηρεσιών. Η συνένωση αυτή αποτελεί μια πολύπλοκη και χρονοβόρα φάση του πλάνου μας. Με την ολοκλήρωσή της, που, σύμφωνα με τη διεθνή εμπειρία, εκτιμάται ότι θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του 2023, οριοθετείται πλέον μια νέα εποχή, με την εταιρεία να λειτουργεί με ενιαία μορφή. Εχουν συσταθεί διατμηματικές ομάδες εργασίας και από τους δύο οργανισμούς, οι οποίες συνεργάζονται για τον σχεδιασμό και την προσεκτική υλοποίηση της συνένωσης σε όλα της τα στάδια».

Σύμφωνα με την κυρία Πολιτοπούλου, η συνένωση αυτή θα δώσει ευκαιρίες ανάπτυξης σε δίκτυα πωλήσεων και εργαζομένους, βοηθώντας στην επίτευξη του στρατηγικού πλάνου των επόμενων ετών που δεν είναι άλλο από τη διατήρηση της ανοδικής πορείας της εταιρείας με σταδιακό βήμα και την ανάδειξή της σε πρότυπη εταιρεία στον κλάδο.

«H NN Hellas θα διευρύνει περαιτέρω τα κανάλια διανομής της, μέσα από συνεργασίες με μεσίτες, καθώς και με την direct ομάδα απευθείας διανομής για ομαδικές ασφαλίσεις. Η Metlife είναι κορυφαία στις ομαδικές ασφαλίσεις στη χώρα μας με σημαντικό μερίδιο αγοράς και τεχνογνωσία, ενώ η ΝΝ έχει την οικονομική και κεφαλαιακή ευρωστία και την τεχνολογία. Προσβλέπουμε στην ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη των ομαδικών πωλήσεων με τη συνένωση των οργανισμών. Εργαζόμαστε συστηματικά και μεθοδικά για την ενοποίηση της λειτουργίας των δύο δικτύων αποκλειστικής συνεργασίας, με την πρόθεση να εμπλουτίσουμε τα εργαλεία τους, να αναβαθμίσουμε τα πληροφοριακά συστήματά τους και να τους δώσουμε πρόσβαση σε νέα προϊόντα και υπηρεσίες μέσα από ένα ενιαίο αναπτυξιακό κανονισμό πωλήσεων. Παράλληλα θα αξιοποιήσουμε κατάλληλα τα προϊόντα που θα έχουμε στη διάθεσή μας, ώστε να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τόσο τη στρατηγική συνεργασία μας με την Τράπεζα Πειραιώς όσο και τις online πωλήσεις μέσω της πλατφόρμας NN Direct, ενώ θα δώσουμε ώθηση στην ΝΝ Πρακτορειακή και την ΑΕΔΑΚ», επισημαίνει.

Σε ό,τι αφορά τους εργαζομένους δηλώνει εντυπωσιασμένη «από τον ζήλο, τις γνώσεις, τις ιδέες και τη θετική διάθεση των ανθρώπων της Metlife. Στο πλαίσιο της ενοποίησης ήδη συνεργαζόμαστε στενά σε μεικτές ομάδες με αποτελεσματικό και ενθουσιώδη τρόπο. Θα αξιοποιήσουμε τους ανθρώπους και των δύο εταιρειών, αναγνωρίζοντας τα ταλέντα και τις δεξιότητές τους. Με τη βοήθεια, την τεχνογνωσία του Ομίλου ΝΝ και εξειδικευμένων συμβούλων, εφαρμόζουμε διαφανή, επαγγελματικό και αξιοκρατικό μοντέλο χαρτογράφησης των θέσεων και αντιστοίχισης των εργαζομένων σε ρόλους σύμφωνα με τις εμπειρίες, τις γνώσεις και τις επιθυμίες τους. Ο άνθρωπος είναι το επίκεντρο των δραστηριοτήτων μας, αλλά συγχρόνως και η μεγαλύτερη πρόκληση. Πώς θα συνεχίσουμε να είμαστε μία ομάδα με δυνατή κουλτούρα που λειτουργεί με ομαδικότητα, ειλικρίνεια και συμπερίληψη. Επιδίωξή μας είναι μαζί να ανταποκριθούμε στις μεγάλες προκλήσεις αλλά και τις ευκαιρίες ανάπτυξης που βρίσκονται μπροστά μας».

Για τους πελάτες της NN Hellas η νέα εποχή, όπως λέει η κυρία Πολιτοπούλου, θα σηματοδοτήσει την πρόσβασή τους «σε ένα διευρυμένο χαρτοφυλάκιο, μια ευρεία γκάμα προϊόντων, με υψηλό επίπεδο υπηρεσιών, από το οποίο θα μπορούν να επιλέξουν εκείνες τις λύσεις που ανταποκρίνονται καλύτερα στις ασφαλιστικές τους ανάγκες». Παράλληλα, όπως επισημαίνει, με τον συνδυασμό των πλεονεκτημάτων και των δυνατών σημείων των δύο εταιρειών «θα απολαμβάνουν ένα ακόμη υψηλότερο επίπεδο εξυπηρέτησης». Οι υφιστάμενοι πελάτες πάντως, όπως διαβεβαιώνει, δεν πρόκειται να δουν αλλαγές στους όρους των συμβολαίων τους ή στην ποιότητα εξυπηρέτησης που απολαμβάνουν.

Στην ερώτηση εάν η εταιρεία σκοπεύει να διευρύνει τους τομείς δραστηριότητάς της, η κυρία Πολιτοπούλου δεν το αποκλείει. «Το μέλλον είναι γεμάτο ευκαιρίες και δυνατότητες. Θα αξιολογήσουμε προσεκτικά τα επόμενα βήματά μας. Για το επόμενο άμεσο διάστημα θα επικεντρωθούμε στο ενδιαφέρον, δημιουργικό και απαιτητικό εγχείρημα της ενοποίησης», σημειώνει.

Το προσωπικό της στοίχημα στη νέα περίοδο που ξεκινά; «Να δημιουργήσουμε τη μεγαλύτερη, αλλά, κυρίως, την πρότυπη πολυεθνική ασφαλιστική στη χώρα, που θα πρωταγωνιστεί στην αγορά. Οραμά μου είναι να προσφέρουμε άριστη εμπειρία πελάτη και να είμαστε ο κορυφαίος εργοδότης για τους εργαζομένους μας και για τα δίκτυα πωλήσεων. Και για να το καταφέρουμε αυτό, βασική προϋπόθεση, κατά την άποψή μου, αποτελεί η ουσιαστική και γρήγορη σύνδεση των ομάδων για τη δημιουργία της ενιαίας κουλτούρας. Είμαι αισιόδοξη για την ενοποίηση της κουλτούρας, καθώς διαπιστώνω ότι οι οργανισμοί είναι συμβατοί και σε μεγάλο βαθμό ταιριαστοί, αλλά και όσο χρειάζεται διαφορετικοί και συμπληρωματικοί. Βασική προϋπόθεση αποτελεί η αποδοχή της διαφορετικότητας, η ελευθερία της έκφρασης, η συμπερίληψη και η ηγεσία με το παράδειγμα».

Διαβάστε ακόμη

Μπαράζ συμφωνιών με τους Σαουδάραβες

Στο σφυρί η πρώην πρεσβεία στο Ψυχικό που έγινε boutique hotel (pics)

Η επιδότηση του ρεζερβουάρ, οι… έγκλειστοι της Αττικής Οδού, το deal του Στασινόπουλου και τα Loro Piana του υπέρκομψου τραπεζίτη