Για σημαντικό πλήγμα στα έσοδα των καταστημάτων της που βρίσκονται στις χώρες της Μέσης Ανατολής και όχι μόνο κάνει λόγο η McDonald’s, η οποία ισχυρίζεται ότι οι πελάτες της την μποϊκοτάρουν θεωρώντας ότι στον πόλεμο εναντίον της Γάζας υποστηρίζει το Ισραήλ.

Όπως αναφέρει το BBC, σε ανάρτησή του ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής αλυσίδας, Chris Kempczinski, αναφέρεται στο ζήτημα, κάνοντας λόγο για παραπληροφόρηση.

Η McDonald’s είναι η δεύτερη μεγάλη αμερικανική εταιρεία που βιώνει τον οικονομικό αντίκτυπο από τον πόλεμο Ισραήλ – Γάζας, με τη Starbucks να έχει επίσης επηρεαστεί.

«Αρκετές αγορές στη Μέση Ανατολή και ορισμένες εκτός της περιοχής βιώνουν έναν σημαντικό επιχειρηματικό αντίκτυπο, λόγω του πολέμου και της σχετικής παραπληροφόρησης που επηρεάζει φίρμες όπως η McDonald’s», ανέφερε ο Chris Kempczinski, προσθέτοντας ότι «αυτό είναι αποκαρδιωτικό και αβάσιμο».

«Σε κάθε χώρα που δραστηριοποιούμαστε, ανάμεσα στις οποίες και οι μουσουλμανικές, η McDonald’s εκπροσωπείται με υπερηφάνεια από τοπικούς ιδιοκτήτες – διαχειριστές», επισήμανε. Η McDonald’s διαθέτει περισσότερα από 40.000 καταστήματα σε ολόκληρο τον κόσμο, πολλά από τα οποία αποτελούν ανεξάρτητες επιχειρήσεις. Περίπου το 5% βρίσκεται στη Μέση Ανατολή.

Διαβάστε ακόμη

Αυτά είναι τα 5 εμπόδια για την παγκόσμια οικονομία το 2024 (πίνακες)

Τουρκία: Ο Μουράτ Κουρούμ αντίπαλος του Εκρέμ Ιμάμογλου στον δήμο Κωνσταντινούπολης (pic + vid)

CNN: Οι δημοφιλείς προορισμοί που δεν μπορείτε να επισκεφτείτε το 2024 (tweet)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ