Επιχειρήσεις

Μετρό: Άκτωρ – Άβαξ προσφεύγουν στο ΣτΕ για τη γραμμή 4 του €1,8 δισ.

  • Μαριάννα Τζάννε


Οι δυο υποψήφιοι έκαναν προδικαστικές προσφυγές που κατατέθηκαν στην Επιτροπή του διαγωνισμού, με τις οποίες ζητούν ο ένας τον αποκλεισμό του άλλου

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας αναμένεται να προσφύγουν οι δύο κοινοπραξίες για την γραμμή 4 του μετρό ύψους 1,8 δισ. ευρώ μετά τις προδικαστικές προσφυγές που κατατέθηκαν στην Επιτροπή του διαγωνισμού, με τις οποίες οι υποψήφιοι ζητούν ο ένας τον αποκλεισμό του άλλου. Την επόμενη εβδομάδα σύμφωνα με πληροφορίες προβλέπεται να κατατεθούν ασφαλιστικά μέτρα και εν συνεχεία προσφυγή στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο.

Βάσει της διαγωνιστικής διαδικασίας μετά τις προσφυγές των δυο εταιρειών που κατά πληροφορίες ήταν πολυσέλιδες (300 σελίδων έκαστη), η Αττικό Μετρό έχει περιθώριο 15 ημερών για να απαντήσει. Εάν το διάστημα παρέλθει άπρακτο, τεκμαίρεται ως απόρριψη και τότε οι δύο εταιρείες έχουν ως τελευταίο καταφύγιο την προσφυγή στο ΣτΕ. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο προσφυγές των κοινοπραξιών «ΑΚΤΩΡ-ANSALDOBREDA-HITACHI» κι «ΑΒΑΞ-GHELLA-ALSTOM» υποβλήθηκαν στα μέσα Ιανουαρίου, πράγμα που σημαίνει ότι οι σχετικές προθεσμίες έχουν παρέλθει.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Δεκέμβριο, το διοικητικό συμβούλιο της Αττικό Μετρό εξουσιοδότησε τον διευθύνοντα σύμβουλο να ξεπαγώσει το διαγωνισμό για την γραμμή 4 και να δώσει στις δυο κοινοπραξίες τη δυνατότητα να ελέγξουν η μία τον τεχνικό φάκελο της άλλης εντός προθεσμίας 10 ημερών. Πρόκειται για μια διαδικασία που όπως αναμενόταν συνοδεύτηκε με εκατέρωθεν προσφυγές.

Προβλέψεις για την πορεία του διαγωνισμού δεν είναι εύκολο να γίνουν ωστόσο υπάρχουν εκτιμήσεις ότι η απόφαση του ΣτΕ θα εκδοθεί σύντομα με κάποιες πλευρές να θεωρούν ότι μπορεί να βγει λευκός καπνός μέσα στην Άνοιξη.

Απόρρητο Απόρρητο