Επιχειρήσεις

Microsoft: Ο Κώστας Λουκάς νέος Γενικός Διευθυντής Δημόσιου Τομέα για την Κεντρική-Ανατολική Ευρώπη

  • newsroom


Καθήκοντα Γενικού Διευθυντή Δημόσιου Τομέα για την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη στην Mıcrosoftαναλαμβάνει από την 1η Ιουλίου, ο Κώστας Λουκάς, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Καθήκοντα Γενικού Διευθυντή Δημόσιου Τομέα για την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη στην Mıcrosoftαναλαμβάνει από την 1η Ιουλίου, ο Κώστας Λουκάς, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Στο νέο του ρόλο, ο κ. Λουκάς θα είναι επικεφαλής για το στρατηγικό σχεδιασμό και την ανάπτυξη συνεργασιών σε κρατικό επίπεδο, στις 33 χώρες ευθύνης του, με σκοπό την υιοθέτηση ψηφιακών λύσεων που θα συμβάλλουν στον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης, προς όφελος των πολιτών.

Ο Κώστας Λουκάς, τα τελευταία τρία χρόνια διετέλεσε Γενικός Διευθυντής στη Microsoft Ρουμανίας, συμβάλλοντας σημαντικά στην ανάπτυξη της εταιρείας σε τοπικό επίπεδο.

Ξεκίνησε να εργάζεται στη Microsoft Ελλάς πριν από έντεκα χρόνια, αρχικά ως Οικονομικός Διευθυντής και στη συνέχεια ως Διευθυντής Marketing, μέχρι το 2011, ενώ για τα επόμενα δύο χρόνια, ανέλαβε τη Γενική Διεύθυνση της Microsoft Κύπρου & Μάλτας.

Πριν από τη Microsoft, ο κ. Λουκάς είχε αναλάβει υψηλόβαθμες διοικητικές θέσεις στους τομείς του Marketing και των Πωλήσεων, αλλά και Γενικής Διεύθυνσης σε πολυεθνικές εταιρείες όπως η Coca-Cola και η Procter & Gamble.

Ο κ. Λουκάς είναι κάτοχος Executive MBA από το πανεπιστήμιο του INSEAD, MSc σε Finance από το London School of Economics and Political Science και έχει πτυχίο Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο κος Λουκάς, δήλωσε σχετικά: «Είμαι πολύ χαρούμενος, που μετά από τρία εκπληκτικά χρόνια συνεργασίας με την ομάδα της Ρουμανίας, κάνω το επόμενο μου βήμα στη Microsoft.

Το γεγονός ότι αποτέλεσα μέλος μιας από τις πιο αναπτυσσόμενες ομάδες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, αλλά και η πρόσφατη ένταξη μου σε μια ομάδα που έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει θετικά τη ζωή κάθε πολίτη, είναι μεγάλη τιμή για έμενα».

Ο Κώστας Λουκάς θα παραμείνει στο Βουκουρέστι ασκώντας τα νέα του καθήκοντα.