Πράσινο φως έδωσε η Γενική Συνέλευση των μετόχων της MIG με κυριότερο θέμα τη μεταβίβαση στην Strix Holdings που ποσοστού της MIG στην Attica Group , με αντάλλαγμα την αποπληρωμή δανειακών υποχρεώσεων προς την Πειραιώς ύψους 443,8 εκατ. ευρώ.

Η ΓΣ πραγματοποιήθηκε, όπως είχε προγραμματιστεί, έπειτα από την απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η πλευρά του ακτοπλόου Μ. Ηλιόπουλου της Seajets και φίλα προσκείμενων μετόχων.

Ο κ. Ηλιόπουλος προσήλθε με 10λεπτη καθυστέρηση και μετά την έναρξη των εργασιών της ΓΣ ανέγνωσε μια δήλωση και αποχώρησε.

Στη δήλωσή του ανέφερε:

«Ο Όμιλος μας παλεύει με τα πόδια του σε περιβάλλον πανδημίας και πολέμου απέναντι στην Τράπεζα Πειραιώς που δεν παίζει fair play, όπως υποχρεούται νομικά. Δημιουργεί μονοπώλιο με χρήματα του ελληνικού λαού που χρησιμοποιεί για δικό της συμφέρον. Έχουν δικά τους καπέλα που μπορεί να μπερδευτούν και να έχουν συγκρούσεις μεταξύ τους.

Δημιουργούν αθέμιτο ανταγωνισμό στην ακτοπλοΐα, ιδιοποιούνται περιουσιακά στοιχεία με πολλά ερωτηματικά. ενώ για οποιονδήποτε άλλο στη ναυτιλία δεν δίνουν σταγόνα. Αν παρθεί απόφαση (είναι) παράνομη και άδικη, αν τηρηθεί η νομιμότητα θα υπάρξει αναβολή. Επειδή ασχολούμαι με την ουσία και έχω άλλα σήμερα θέματα ουσίας, αποχωρώ από αυτή τη ΓΣ. Είμαι παρών, θα δίνω το «παρών» όταν υπάρχει ουσία….» είπε ο κ. Ηλιόπουλος.

Οι δικηγόροι της πλευράς Ηλιόπουλου, επιχειρηματολόγησαν υπέρ του αιτήματος αναβολής της ΓΣ, κάτι που δεν δέχθηκε το Προεδρείο, καθώς υπήρχε ποσοστό απαρτίας 45,87%.  Στη συνέχεια η διαφωνία ήταν εάν η ψηφοφορία θα γίνει ονομαστικά.

Εν τέλει,  οι μέτοχοι ενέκριναν (υπέρ 85,26%, κατά 14,74%) το βασικό θέμα της ΓΣ που είναι η διάθεση της συνολικής (άμεσης και έμμεσης) συμμετοχής της MIG στην θυγατρική ATTICA GROUP προς την «STRIX Holdings L.P.», με αντάλλαγμα τη μεταβίβαση ομολογιακών δανείων €443,8 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα, οι μέτοχοι έδωσαν το πράσινο φως στην συμφωνία ανταλλαγής υποχρεώσεων 443,8 εκατ. ευρώ της MIG (που κατέχει η STRIX Holdings) με τη συμμετοχή της εισηγμένης στην Attica Group, ενώ εγκρίθηκαν επίσης η μείωση του αριθμού των μετοχών χωρίς μεταβολή του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με αύξηση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής, η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με αντίστοιχη μείωση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής για κάλυψη ισόποσων ζημιών παρελθουσών χρήσεων και η αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 5 παρ. 1 του Καταστατικού.

Μιλώντας στο newmoney, οι νομικοί εκπρόσωποι του κ. Ηλιόπουλου ανέφεραν στο περιθώριο της ΓΣ πως προτίθενται να καταθέσουν αίτηση αναστολής της απόφασης την προσεχή Δευτέρα και ακολούθως αίτηση ακύρωσης, με το αιτιολογικό πως υπήρξε σύγκρουση συμφερόντων με την παρουσία της Τράπεζας Πειραιώς στη Γ.Σ.

Διαβάστε ακόμη 

Τεό Νιάρχος: Οι business του «χρυσού» γόνου με την τέχνη και τον κινηματογράφο (pic) 

Τράπεζες: Αλλαγή στρατηγικής για τις διεθνείς δραστηριότητες – Οι βασικές αγορές και οι ευκαιρίες επέκτασης