Επιχειρήσεις

ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική: Συνέχεια της ανοδικής πορείας το 2021 – Κοντά στο 160% ο δείκτης φερεγγυότητας

  • newsroom


Η εταιρεία σημείωσε συνολική παραγωγή 61 εκ. ευρώ, πετυχαίνοντας αύξηση παραγωγής σε όλες τις γραμμές λειτουργίας της

Συνεχίστηκε και το 2021 η ανοδική πορεία της ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστικής, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Τα βελτιωμένα αποτελέσματα, ενισχύουν περαιτέρω την παρουσία της στην ασφαλιστική αγορά.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία σημείωσε συνολική παραγωγή 61 εκατ. ευρώ, πετυχαίνοντας αύξηση παραγωγής σε όλες τις γραμμές λειτουργίας της. Αξιόλογη ανάπτυξη σημειώθηκε στον κλάδο Πυρός, με το ποσοστό αύξησης σε σχέση με το 2020 να ξεπερνάει το 10% και στον κλάδο Υγείας όπου το ποσοστό αύξησης ανήλθε στο 31%.

Παράλληλα, η ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική κατέβαλε στους ασφαλισμένους για το έτος 2021, αποζημιώσεις που ξεπέρασαν τα 24 εκατ. ευρώ, διατηρώντας ως βασική προτεραιότητά της τη δίκαιη και άμεση αποζημίωση.

Σε ό,τι αφορά την προϊοντική στρατηγική της, όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, η ΜΙΝΕΤΤΑ συνεχίζει να δημιουργεί και να διαθέτει πληρέστατα προγράμματα τα οποία ανταποκρίνονται ουσιαστικά στις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου.

Η εταιρεία κατά το 2021 προχώρησε σε περαιτέρω εμπλουτισμό της γκάμας της, με προϊόντα όπως το πρωτοποριακό ΜΙΝΕΤΤΑ.electrify, το οποίο συμπεριλαμβάνει εξειδικευμένες καλύψεις για ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά οχήματα, αλλά και το HOME Pack Βραχυχρόνιας Μίσθωσης για ενοικιαζόμενες κατοικίες τύπου bnb.

Τέλος, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση: «η προσήλωση της εταιρείας στις βασικές αρχές της, όπως η ταχύτατη αποζημίωση και η ανθρωποκεντρική εξυπηρέτηση, έχει ως αποτέλεσμα τη συνεχή αύξηση των συνεργασιών με διαμεσολαβητές, καθώς και τη διατήρηση της μακροχρόνιας εμπιστοσύνης των ασφαλισμένων της, με το σχετικό ποσοστό να ανέρχεται στο 90%. Ο υψηλός δε δείκτης φερεγγυότητας (SCR) ο οποίος προσεγγίζει το 160%, της παρέχει τη δυνατότητα αναβάθμισης και επέκτασης υπηρεσιών και προγραμμάτων, προς όφελος των ασφαλισμένων».

Διαβάστε ακόμα:

Aluminco: 2 χρυσά και 3 ασημένια βραβεία στα Alluminium in Architecture Awards

AEGEAN: Ανάκαμψη εσόδων και επιβατικής κίνησης το 2021 – Αύξηση 63% στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών

Euroxx: Ελκυστικό επενδυτικό story οι ελληνικές τράπεζες