Επιχειρήσεις

Next e.GO Mobile: Εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα θα φτιάξει η γερμανική βιομηχανία

  • Στέλιος Μορφίδης


Ο επικεφαλής της Next e.go, που παράγει ηλεκτρικά αυτοκίνητα, υπογράφει αύριο Τετάρτη μνημόνιο συνεργασίας με τον υφυπουργό, αρμόδιο για την Οικονομική Διπλωματία Κ. Φραγκογιάννη, παρουσία του Πρωθυπουργού και της ηγεσίας του υπ. Ανάπτυξης

Το πρότζεκτ της VW στην Αστυπάλαια ήταν μόλις η αρχή! Η χώρα ετοιμάζεται να κάνει το πρώτο βήμα για την αναβίωση της ελληνικής αυτοκινητοβιομηχανίας καθώς η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Next e.GO που ειδικεύεται στην κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων δρομολογεί την δημιουργία εργοστασίου αυτοκινήτων στη χώρα μας.

Αύριο, Τετάρτη, σε ειδική διαδικτυακή εκδήλωση ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας καθηγητής Ulrich Hermann και ο υφυπ. για την Οικονομική Διπλωματία Κώστας Φραγκογιάννης αναμένεται να υπογράψουν το μνημόνιο συναντίληψης μεταξύ των δύο πλευρών με απώτερο στόχο την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση μάλιστα αποκτά πανηγυρικό χαρακτήρα καθώς θα συμμετέχουν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς και η ηγεσία του υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων υπό τον κ. Αδ. Γεωργιάδη και τον αναπληρωτή του κ. Νίκο Παπαθανάση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney.gr οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών ήταν σε εξέλιξη ήδη πριν από την εκδήλωση της πανδημίας, ενώ καταλύτης αποτέλεσε η συμφωνία με την Volkswagen για το σημαντικό πρότζεκτ το οποίο θα ξεδιπλωθεί στην Αστυπάλαια.

Διαβάστε ακόμη:

Βloomberg: Κυοφορούμενο deal μεταξύ Eurobank και HSBC

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ποσοστό άνω του 5% απέκτησαν Μπάκος και Καϋμενάκης

Νομάδες των Airbnb – To νέο hot trend της πανδημίας