Επιχειρήσεις

Ο Mr LVMH ετοιμάζεται να εισάγει και δεύτερη SPAC

  • newsroom


Διαχειριστές του βιβλίου προσφορών είναι οι Citi, Goldman Sachs και BNP Paribas

Άλλη μία εταιρεία SPAC ετοιμάζεται να εισάγει στο χρηματιστήριο ο Bernard Arnault μαζί με τον πρώην επικεφαλής της UniCredit, Jean Pierre Mustier, αντλώντας κεφάλαια 200 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο τους διαχειριστές του βιβλίου προσφορών, οι δύο επενδυτές ανακοίνωσαν σήμερα (7.12.2021) ότι θα εισάγουν στο χρηματιστήριο του Άμστερνταμ την «Pegasus Entrepreneurial Acquisition Company Europe», η οποία θα εστιάσει στον επιχειρηματικό τομέα.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα φέτος οι Arnault και Mustier άντλησαν 0,5 δισ. ευρώ μέσω της SPAC «Pegasus Acquisition Company Europe B.V.», η οποία αναζητά εταιρείες για εξαγορά στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Σύμφωνα με το Reuters, για τη διαδικασία εισαγωγής της «Pegasus Entrepreneurial Acquisition Company Europe», ύψους 200 εκατ. ευρώ, ο Jean Pierre Mustier συνεργάζεται με τον Diego De Giorgi, πρώην τραπεζίτη της Bank of America, καθώς επίσης με τον επιχειρηματία και επενδυτή σε SPAC, Pierre Cuilleret.

Εκτός από τους παραπάνω, την Pegasus υποστηρίζουν επίσης θεσμικοί χορηγοί, όπως οι Tikehau Capital και Financière Agache.

Ο Pierre Cuilleret έχει δηλώσει ότι θα εστιάσει σε εταιρείες – στόχους που ελέγχονται από επιχειρηματίες ή οικογένειες. Διαχειριστές του βιβλίου προσφορών είναι οι Citi, Goldman Sachs και BNP Paribas.

Οι SPAC είναι εταιρείες που εισάγονται στο χρηματιστήριο από ομάδα επιχειρηματιών, που χρησιμοποιούν τα χρήματα που αντλούνται για να στοχεύσουν στην εξαγορά κάποιας ιδιωτικής εταιρείας, παρέχοντάς της έτσι τη δυνατότητα να εισαχθεί στο χρηματιστήριο χωρίς την κοπιαστική διαδικασία της δημόσια εισαγωγής.

Διαβάστε ακόμη

«Κατεβάζει τον πήχη» για το ελληνικό Χρηματιστήριο η Goldman Sachs

Ναυλαγορές στην εποχή της Όμικρον: Ισορροπία στα φορτηγά – «Παγωμένα» χαμόγελα στα τάνκερ

Πώς ο Μπιλ Γκέιτς δεν έπαθε ποτέ burnout – Τι να κάνετε για να το αποφύγετε