Χαμηλότερα περιθώρια ανόδου για τις ελληνικές μετοχές έως τα τέλη του επόμενου έτους προβλέπει ο αμερικανικός οίκος Goldman Sachs και μειώνει τη δίκαιη τιμή που έχει ως στόχο για το βασικό δείκτη της εγχώριας αγοράς μετοχών στις 950 μονάδες από 1.000 μονάδες προγενέστερα.

Η Goldman Sachs επισημαίνει ότι οι μετοχές των αναδυόμενων αγορών θα κινηθούν υψηλότερα στο τέλος του 2022 και ο δείκτης ΜSCI Emerging Markets στο τέλος του 2022 σημειώνει τιμή-στόχο στις 1.400 μονάδες, από 1.266 μονάδες που είναι τα τρέχοντα επίπεδά του, ήτοι πιθανή άνοδος της τάξεως του 11%.

Η τιμή-στόχος που προτείνει σε report της για τις αναδυόμενες αγορές μετοχών έναντι στις 877 μονάδες στο ταμπλό του ΧΑ, γεγονός που υποδηλώνει περιθώριο ανόδου της τάξεως του 8%, χαμηλότερα συνολικά για τις εγχώριες μετοχικές αξίες συνολικά έως το τέλος του επόμενου έτους σε σχέση με το μέσο όρο στις αναδυόμενες αγορές αλλά και τις επιμέρους ανταγωνιστικές αγορές προς την Ελλάδα. Η Goldman Sachs εκτιμά ότι το consensus των διεθνών αναλυτών τοποθετεί την τιμή-στόχο για το Γενικό Δείκτη στο ελληνικό χρηματιστήριο στις 903 μονάδες, μερικές μονάδες μόνο υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα.

Η εγχώρια αγορά και ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών αποτιμάται με 10 φορές σε όρους πολλαπλασιαστή κερδών των επόμενων 12 μηνών (P/E ΝΤΜ) και η Goldman Sachs τη θεωρεί ως δίκαιη αποτίμηση για τις εγχώριες μετοχές. Η μερισματική απόδοση του ΓΔ είναι της τάξεως του 3%.

Το consensus των αναλυτών είναι πιο αισιόδοξο για την πορεία των κερδών ανά μετοχή (EPS) των ελληνικών εταιρειών, με πρόβλεψη αύξησης στο 17%, έναντι +8% μόλις η πρόβλεψη της αμερικανικής τράπεζας Goldman Sachs.

 Διαβάστε ακόμη: 

Το «στοίχημα» του ΝΒΑ για έσοδα $10 δισ. και το «χρυσό» brand Αντετοκούνμπο

«Καταιγίδα» πλειστηριασμών την Τετάρτη – Για ποια γνωστά ονόματα θα χτυπήσει το σφυρί

Ακίνητα: «Έκρηξη» μεταβιβάσεων από Ελλάδα και εξωτερικό στο Gov.gr