Συνάντηση εργασίας με στόχο την προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού του ελληνικού εμπορίου πραγματοποίησε χθες, Δευτέρα 11 Ιουλίου, αντιπροσωπεία της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας με επικεφαλής τον Πρόεδρο Γιώργο Καρανίκα, με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για θέματα Έρευνας και Τεχνολογίας Χρίστο Δήμα, όπως ανακοινώθηκε σήμερα.

Εκ μέρους της Συνομοσπονδίας συμμετείχαν επίσης το μέλος του ΔΣ Βασίλης Παγώνης και η Διευθύντρια του ΙΝ.ΕΜ.Υ – ΕΣΕΕ Βάλια Αρανίτου.

Στη συνάντηση συζητήθηκε πλέγμα ενεργειών διεύρυνσης και εμβάθυνσης της συνεργασίας της πολιτείας με τους εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου, ώστε οι τεχνολογίες της 4ης βιομηχανικής επανάστασης να αποτελέσουν βραχίονα ανάπτυξης για τις μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις. Στο πλαίσιο αυτό η ΕΣΕΕ έθεσε το ζήτημα της καλύτερης σύνδεσης της έρευνας και της επιστημονικής γνώσης με την αγορά, τις επιχειρήσεις και τους εμπορικούς συλλόγους.

Τονίστηκε επίσης η ανάγκη να υπάρξουν το επόμενο διάστημα συνέργειες που θα συμβάλλουν στη σφαιρική ενημέρωση των εμπορικών ΜμΕ σχετικά με τις προτεραιότητες της ψηφιακής εποχής και θα αναδείξουν τη δυνατότητα για ουσιαστική ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού λιανεμπορίου μέσω της χρήσης της ψηφιακής τεχνολογίας και της αναβάθμισης των ψηφιακών δεξιοτήτων των ιδιοκτητών και των εργαζομένων, ιδιαίτερα στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της παρουσίας του κ. Δήμα στο διεθνές Συνέδριο Future Of Retail που διοργάνωσε η ΕΣΕΕ στο τέλος Μαΐου και της επίσκεψής του στην Έκθεση Τεχνολογίας για το λιανεμπόριο «Retail Innovation Lab» με τις καινοτόμες ψηφιακές εφαρμογές που διαμορφώνουν το κατάστημα του μέλλοντος.

Διαβάστε ακόμη

Η υπουργός ονειρεύεται, Ισραηλινοί επενδυτές κοιτούν την Πέρδικα, η CVC, η THI και η Equinix την Ελλάδα και το ΤΑΙΠΕΔ… τα δάση

Coinbase: Τι συμβαίνει με τον «τιτάνα των κρυπτονομισμάτων;» (pic)

Απάτες με «εικονικά» ενοίκια στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ