Επιχειρήσεις

Ολική μεταμόρφωση για το πρώην κτίριο της Ελευθεροτυπίας – Νέος ένοικος η Webhelp Hellas (pics)

  • newsroom


«METROPOLIS» το όνομα του κτιρίου στον Νέο Κόσμο όπου βρισκόταν η έδρα της εφημερίδας – Ποιοι είναι οι ιδιοκτήτες του

Στον νέο του ένοικο, την γαλλικών συμφερόντων εταιρεία εξυπηρέτησης πελατών, Webhelp Hellas, θυγατρική του γαλλικού ομίλου παροχής υπηρεσιών εξυπηρέτησης πελατών, παραδόθηκε το κτίριο στον Νέο Κόσμο που προ ετών στέγαζε την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία».

Το 7ώροφο κτίριο μετά τον πλειστηριασμό των περιουσιακών στοιχείων της «ΧΚ Τεγόπουλος» το 2018 αποκτήθηκε έναντι 10,8 εκατ.ευρώ από την εταιρεία Value Τουριστική, στην οποία συμμετέχουν οι Dimand και Grivalia και εν συνέχεια πέρασε στην κυριότητα της Eurobank η οποία ανέλαβε και το κατασκευαστικό κόστος.

Στο διάστημα που μεσολάβησε το κτίριο που βρίσκεται στην οδό Μίνωος 10-16 ανασκευάστηκε πλήρως και έχει πλέον αναβαθμιστεί σε βιοκλιματικό κτίριο με πιστοποίηση LEED. Υπεύθυνη για το project management του έργου ήταν η εταιρεία Dimand, ενώ η ανακατασκευή του πραγματοποιήθηκε από την κατασκευαστική εταιρεία Eλιν Τεχνική.

Στο κτίριο γραφείων η Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, διέθεσε λύσεις διανομής ισχύος, αυτοματισμού και ΙΤ λύσεις για αδιάλειπτη παροχή ενέργειας.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία ανέλαβε τη διανομή ισχύος με πιστοποιημένους πίνακες Μέσης Τάσης SM6, καθώς και διασυνδεδεμένους πίνακες χαμηλής τάσης με έξυπνους μετρητές ενέργειας, εξασφαλίζοντας ασφάλεια και αξιοπιστία για το κτίριο. Επιπλέον, οι λύσεις αυτοματισμού BMS και KNX της Schneider Εlectric συνέβαλαν στον ολοκληρωμένο έλεγχο του Η/Μ εξοπλισμού του κτιρίου.

Σε ό,τι αφορά στον νέο ένοικο του «METROPOLIS», σημειώνεται πως η Webhelp είναι σήμερα ο ευρωπαίος ηγέτης στον τομέα της εξυπηρέτησης πελατών, με κύκλο εργασιών άνω των 1,6 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2020, στοχεύοντας να καταστεί παγκόσμιος ηγέτης στην αγορά της μέσα στα επόμενα χρόνια.

Διαβάστε ακόμη:

Εσθήρ Λεβή: Πώς η «Mrs Bodyline» έχασε το σπίτι στη Φιλοθέη

Πώς κέρδισε τον διαγωνισμό για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά ο Προκοπίου