Στην εκκίνηση βρίσκεται πλέον το σημαντικότερο επενδυτικό έργο της επενδυτικής Orilina Properties ΑΕΕΑΠ, εν όψει και της εισαγωγής της εταιρείας στο Χρηματιστήριο, που προβλέπεται εντός του δ’ τριμήνου του τρέχοντος έτους.

Η εταιρεία προχώρησε την περασμένη Παρασκευή στην κατάθεση του φακέλου έκδοσης οικοδομικής άδειας, στο Πολεοδομικό Γραφείο Ελληνικού για το project των 80 εκατ. ευρώ, που αφορά στην κατασκευή κατοικιών υψηλών προδιαγραφών και ιδιωτικής λέσχης (private club), εντός της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, σε συνέχεια της σχετικής συμφωνίας με το φορέα της επένδυσης, τη Lamda Development.

Mε την κατάθεση του φακέλου στο Πολεοδομικό Γραφείο Ελληνικού, γίνεται το πρώτο βήμα για τη ανέγερση του πολυτελούς συγκροτήματος των είκοσι 20 παραθαλάσσιων κατοικιών “MARINA RESIDENCES by Kengo Kuma”.

Σε ένα πρώτο στάδιο, για τις πρώτες του ανάγκες, το έργο σε σχέδια του γνωστού αρχιτεκτονικού γραφείου Kengo Kuma, θα χρηματοδοτηθεί (σ.σ. ήδη έχει γίνει η πρώτη εκταμίευση των 7,5 εκατ. ευρώ) από το ομολογιακό δάνειο ύψους 50 εκατ. ευρώ που συνήψε η εταιρεία στο τέλος του 2022.

Επιπλέον κεφάλαια θα εξασφαλιστούν και από τις πωλήσεις των κατοικιών, για τις οποίες η διοίκηση διαβλέπει υψηλό ενδιαφέρον και «ευνοϊκές τάσεις αύξησης της τιμής πώλησης ανά τ.μ., επιβεβαιώνοντας και ενισχύοντας την στρατηγική απόφαση της εταιρείας να επενδύσει στον συγκεκριμένο τομέα μέσω της ανάπτυξης στον μητροπολιτικό πόλο Ελληνικού».

Oσον αφορά ειδικά τις κατοικίες, το συγκρότημα των 20 πολυτελών παραθαλάσσιων κατοικιών, όμορο με την ιδιωτική λέσχη μελών που θα αναπτυχθεί επίσης από την εταιρεία αναμένεται να συμπληρώσουν το χώρο της μαρίνας, όπου αναπτύσσεται παράλληλα από τον ίδιο αρχιτέκτονα το πολυτελές εμπορικό κέντρο Riviera Galleria της Lamda Development A.E., όπως αναφέρεται σχετικά από την Orilina Properties ΑΕΕΑΠ.

Ολες οι παραθαλάσσιες πολυτελείς κατοικίες θα έχουν θέα στον κόλπο του Σαρωνικού και θα διαθέτουν ιδιωτικές πισίνες, υπόγειους χώρους στάθμευσης και αποθήκες και θα αναπτυχθούν σε μια έκταση περίπου 22 στρεμμάτων, «μέσα στην οποία θα εξασφαλίζεται απόλυτη ιδιωτικότητα σε ένα πράσινο περιβάλλον χαλάρωσης και αναψυχής, ενώ βρίσκονται εντός του Μητροπολιτικού Πόλου του Ελληνικού, και μόλις λίγα μέτρα από την εμπορική ανάπτυξη της μαρίνας».

Οι κατοικίες θα πιστοποιηθούν μέσω του προτύπου αειφορίας LEED και θα προηγηθούν της ιδιωτικής λέσχης που έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης από το 2026 και μετά. Για το νέο «Private Club Development Project», τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό έχει αναλάβει επίσης το αρχιτεκτονικό γραφείο Kengo Kuma και περιλαμβάνει μία ιδιωτική λέσχη με χώρους εστίασης, ευεξίας και αθλητικές εγκαταστάσεις, πισίνες, γήπεδα τέννις και padel, χώρους εκδηλώσεων κ.ο.κ..

H επένδυση εντός του Ελληνικού έρχεται μετά από μία σειρά κινήσεων, μέσα από τις οποίες η Orilina, με βασικό μέτοχο κεφάλαια της Brevan Howard, και η Lamda Development έχουν έρθει πιο κοντά την τελευταία τριετία με μετοχικές και λοιπές συνεργασίες. Η Brevan Howard & Parntners, με ιδρυτικό εταίρο τον Τρύφωνα Νάτση συμμετέχει με 6,4% στο μετοχικό κεφάλαιο της Lamda Development, ενώ ο ίδιος ο κ. Νάτσης είναι ένας από τους ιδιοκτήτες των 28 προνομιακών οικοπέδων για τις βίλλες του Ελληνικού.

Επιπλέον, η Orilina έχει αποκτήσει από πέρυσι και το 80% των μετοχών της εταιρείας «ΛΗΜΑΡ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Ε.», ιδιοκτήτριας εκτάσεων γης στην περιοχή του δήμου Θέρμης στη Θεσσαλονίκη με σκοπό την ανέγερση εμπορικών ακινήτων, ορισμένα από κοινού με την Lamda Development, στην οποία ανήκει το 20% της εξαγορασθείσας εταιρείας.

Ηδη, αυτήν τη στιγμή το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας έχει αυξηθεί στα 146 εκατ. ευρώ (από τα 131 εκατ. ευρώ στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2023), με 17 ιδιοκτησίες, δομημένης επιφάνειας 70.350 τ.μ. με ποσοστά πληρότητας, σύμφωνα με την εταιρεία, στο 100%.

Διαβάστε ακόμη

Ο νέος Proedros, η μεγάλη επιστροφή (του Νίκου Παππά), ο κανονικός ΣΥΡΙΖΑ (τι πάθαμε, αδέλφια), το Μαξίμου και μια ωραία ατμόσφαιρα…

Πλειστηριασμοί: Εβδομάδα με… Δαυίδ, ξενοδοχεία και οικόπεδα-«φιλέτα» σε Γλυφάδα και Μύκονο (pics)

ΤΑΙΠΕΔ: Νέος οδικός χάρτης για την Εγνατία Οδό – Εντός του 2024 η παραχώρηση σε ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Εgis Project

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ