Επιχειρήσεις

ΟΤΕ: Έρχονται σήμερα ανακοινώσεις – Τι θα πουν ο CEO της Deutsche Telekom και ο Κυριάκος Μητσοτάκης

  • newsroom


Ο Τιμ Χέτγκες αναμένεται να ανακοινώσει ένα ευρύ επενδυτικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη του δικτύου οπτικών ινών σε σταθερή τηλεφωνία και internet

Μία ακόμη ‘’ηχηρή’’ επένδυση από το εξωτερικό ετοιμάζεται να υποδεχθεί σήμερα το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέχεια των ανακοινώσεων, όλο το τελευταίο διάστημα, για νέα προτζεκτ από μεγάλα επιχειρηματικά ονόματα.

Στη σημερινή διαδικτυακή συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, ο επικεφαλής της Deutsche Telekom κ. Τιμ Χέτγκες θα ανακοινώσει, κατά τις πληροφορίες, ένα ευρύ επενδυτικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη του δικτύου οπτικών ινών σε σταθερή τηλεφωνία και internet της θυγατρικής του ΟΤΕ, στο πλαίσιο ακριβώς των επενδύσεων που πραγματοποιεί ο Οργανισμός για την επέκταση του δικτύου οπτικών ινών μέχρι το σπίτι, με αντικατάσταση του παλιού δικτύου χαλκού για ταχύτερες ταχύτητες στο internet.

Η απόφαση του CEO της Deutsche Telekom, ο οποίος παρεμπιπτόντως το Δεκέμβριο του 2020 είχε κάνει μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη τις ανακοινώσεις για το 5G, αποκτά μεγαλύτερη σημασία με δεδομένη την προσπάθεια που καταβάλλεται εν μέσω πανδημίας για την επιτάχυνση των επενδύσεων στον ψηφιακό τομέα και τις τηλεπικοινωνίες, πολύ περισσότερο δε από την στιγμή που η χώρα βρίσκεται ακόμη, σε σύγκριση με τις υπόλοιπες αγορές της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης του Ευρωπαϊκού Δείκτη Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας DESI.

Ενδεικτικά, με βάση τον τελευταίο δείκτη DESI που δημοσιεύτηκε το Νοέμβριο του 2021 (τα στοιχεία αφορούν την περίοδο του πρώτου ή και του δεύτερου τριμήνου του 2020), η χώρα μας στον δείκτη της διασυνδεσιμότητας εμφανιζόταν πολύ χαμηλά, στην 27η θέση και όπως επισημαίνεται στην έκθεση «η Ελλάδα βελτίωσε τις επιδόσεις της όσον αφορά τη συνδεσιμότητα και άρχισε να αναπτύσσει δίκτυα πολύ υψηλής χωρητικότητας, αν και εξακολουθεί να βρίσκεται πολύ πιο κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ στην κάλυψη δικτύων πολύ υψηλής χωρητικότητας και στη διείσδυση σταθερών ευρυζωνικών επικοινωνιών με ταχύτητες τουλάχιστον 100Mbps».

Με βάση τις μέχρι σήμερα επίσημες ανακοινώσεις από πλευράς του ΟΤΕ, ο όμιλος την τελευταία δεκαετία, έχει επενδύσει στην Ελλάδα περισσότερα από 5 δισ. ευρώ και υλοποιεί ήδη νέο επενδυτικό πλάνο ύψους 2 δισ. ευρώ για την τετραετία, κυρίως για δίκτυα νέας γενιάς, με έμφαση στις συνδέσεις οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι και στο 5G.

«Αυτά τα ποσά έχουν εγκριθεί από τους μετόχους μας, και αναζητούμε τρόπους για να μπορέσουμε να τα αυξήσουμε», ανέφερε πριν από τρεις εβδομάδες στο συνέδριο Infocom ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ κ. Μιχάλης Τσαμάζ, αφήνοντας ουσιαστικά ανοικτό το παράθυρο για διεύρυνση του επενδυτικού προγράμματος του ομίλου.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έχει δημοσιοποιήσει μέχρι σήμερα ο όμιλος, μέσω του δικτύου οπτικών ινών COSMOTE Fiber, παρέχει σε 3,4 εκατ. νοικοκυριά και επιχειρήσεις πρόσβαση σε ταχύτητες 100 Mbps.

Μέσα σε έναν χρόνο ο ΟΤΕ υπερδιπλασίασε τον αριθμό των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων που έχουν πρόσβαση σε υποδομή Fiber-To-The-Home (οπτική ίνα μέχρι την πρίζα του σπιτιού/επιχείρησης), που σήμερα ξεπερνά τις 560.000.

Στόχος του ΟΤΕ είναι μέχρι το τέλος του 2022 να ξεπεράσει τις 1 εκατ. γραμμές FTTH.

Διαβάστε ακόμα:

Η αναταραχή στα πολιτικά γραφεία, τα 4 σενάρια για Eurobank, ο «Πιερ», η Vodafone και τα βαφτίσια στη Βενετία

Μαξ Φερστάπεν: Το «χρυσό» συμβόλαιο, τα bonus και οι χορηγοί του νέου «Μίδα» της Formula 1

Ενεργειακή κρίση: Εφεδρείες και για νέα μέτρα κρατά η κυβέρνηση – Τι εξετάζεται