Την επίσημη έναρξη στο ευρύ κοινό υπηρεσίας παροχής πληρωμών μέσω κινητού δρομολογεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες ο Όμιλος ΟΤΕ μέσω της θυγατρικής του COSMOTE Payments. Η εμπορική ονομασία της υπηρεσίας είναι «payzy by COSMOTE» και είναι διαθέσιμη σε όλους τους καταναλωτές για ανέπαφες συναλλαγές χωρίς μετρητά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παρουσίαση της υπηρεσίας αναμένεται στις αρχές Οκτωβρίου, ενώ από τα μέσα του καλοκαιριού και ιδιαίτερα τις τελευταίες εβδομάδες πραγματοποιούνταν friendly trials της υπηρεσίας πριν το payzy βγει και επίσημα στην αγορά. Πρόκειται για το αποτέλεσμα της είσοδου του ομίλου ΟΤΕ στην τραπεζική αγορά και συγκεκριμένα στις υπηρεσίες ηλεκτρονικών συναλλαγών και πληρωμών.

Στο Play Store, όπου υπάρχουν ήδη πάνω από 1.000 λήψεις, αναφέρεται πως το payzy προσφέρει μεταξύ άλλων στους χρήστες τη δυνατότητα μεταφοράς χρημάτων (Chat & Pay), διαμοιρασμού λογαριασμών (Split It), ενώ υπάρχει και η δυνατότητα έκδοσης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας (payzy Visa) για αγορές, συναλλαγές και πληρωμές μέσα από το κινητό και όλα αυτά ανεξάρτητα από τον πάροχο κινητής, τον οποίο οι καταναλωτές χρησιμοποιούν.

Πιο αναλυτικά, με το payzy θα παρέχονται μεταξύ άλλων υπηρεσίες μεταφοράς χρημάτων μεταξύ e-wallets, φόρτιση e-wallet, διατραπεζικά εμβάσματα, εντολές πληρωμών, συναλλαγές split-it κ.ά.

Νέες αγορές και πηγές εσόδων

Η είσοδος του ΟΤΕ μέσω της COSMOTE Payments στην τραπεζική αγορά και συγκεκριμένα στις υπηρεσίες πληρωμών μέσω κινητού, είχε προαναγγελθεί εδώ και καιρό αποτελώντας μέρος του στρατηγικού σχεδιασμού του Ομίλου και της διοίκησης Τσαμάζ για είσοδο σε νέες αγορές και προς αναζήτηση νέων πηγών εσόδων.

Η θυγατρική COSMOTE Payments, που έχει λάβει άδεια από την Τράπεζα της Ελλάδος ως ίδρυμα ηλεκτρονικού χρήματος, είναι 100% θυγατρική του ΟΤΕ, συστάθηκε τον Ιούνιο του 2018 και τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς υπέβαλε φάκελο στην ΤτΕ για την αδειοδότησή της ως Ίδρυμα Ηλεκτρονικού Χρήματος (ΙΗΧ). Τον Ιούλιο του 2020 αδειοδοτήθηκε (βάσει της απόφασης 364/3/9.7.2020 της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της ΤτΕ) από την ΤτΕ και μετά την αδειοδότησή της πραγματοποιήθηκε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.

Ήδη η Cosmote Payments μέσα στο 2021 διέθεσε για πρώτη φορά εμπορικές υπηρεσίες εκκαθάρισης ηλεκτρονικών πληρωμών (acquiring services), τόσο σε ηλεκτρονικό όσο και φυσικό επίπεδο, εξυπηρετώντας τις ανάγκες του Ομίλου ΟΤΕ, ενώ ταυτόχρονα έθεσε σε λειτουργία σε κλειστό παραγωγικό περιβάλλον την εφαρμογή που σχετίζεται με την έκδοση του ηλεκτρονικού χρήματος (e-wallet services).

Από τα μέσα Ιουνίου 2021 είχαν ξεκινήσει οι πρώτες δραστηριότητες της εταιρείας που σχετίζονταν με την εκκαθάριση ηλεκτρονικών πληρωμών. Πέρυσι η εταιρεία εμφάνισε κύκλο εργασιών 3,6 εκατ. ευρώ και ζημιές 1,5 εκατ. ευρώ, λόγω του υψηλού αρχικού λειτουργικού κόστους.

Επικεφαλής της COSMOTE Payments είναι ο Χρήστος Φουσκούδης, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα Προέδρου και CEO, μετακινούμενος από την Cosmote Technical Services. Είχε διατελέσει Executive Director Technical Service & Implementation στον ΟΤΕ και ήταν επικεφαλής σε νέες επιχειρηματικές δράσεις που είχε εκπονήσει ο Όμιλος.

Διαβάστε ακόμη

Πρώτη κατοικία: Πώς θα γλιτώσετε το σπίτι σας από τον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό

Το φρέσκο γκάλοπ, το φύγε ‘συ – έλα ‘συ στην ΙΝΤΡΑΚΑΤ και στην ΑΒ και το cicerone της Lamda

Έρευνα DHL Trade Growth Atlas: Σε νέα ρεκόρ το παγκόσμιο εμπόριο παρά τα απανωτά σοκ