Άκρως θετικά ήταν τα οικονομικά μεγέθη της Pfizer στο γ’ τρίμηνο του 2022, με αποτέλεσμα η διοίκηση της φαρμακοβιομηχανίας να αναθεωρεί επί τα βελτίω τις προβλέψεις για το σύνολο του έτους. 

Συγκεκριμένα, η αμερικανική εταιρεία περιμένει πλέον κέρδη 6,40 έως 6,50 δολαρίων ανά μετοχή (από 6,3 έως 6,45 δολάρια προηγουμένως), με τα έσοδα να αναθεωρούνται στα 99,5 έως 102 δισ. δολάρια.  

Την ίδια ώρα, οι πωλήσεις από το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού αναμένεται να καθοριστούν στα 34 δισ. δολάρια εντός του 2022, μια πρόβλεψη αυξημένη κατά 2 δισ. δολάρια σε σχέση με την προηγούμενη εκτίμηση.   

Οι εν λόγω ανοδικές αναθεωρήσεις, όπως προαναφέρθηκε, συνιστούν αποτέλεσμα των ικανοποιητικών μεγεθών του γ’ τριμήνου, τα οποία ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών. 

Ειδικότερα, τα προσαρμοσμένα κέρδη ανήλθαν σε 1,78 δολάριο ανά μετοχή έναντι των εκτιμήσεων για 1,39 δολάριο ανά μετοχή, ενώ τα έσοδα έφθασαν στα 22,6 δισ. δολάρια έναντι των προβλέψεων για 21 δισ. δολάρια.  

Όσον αφορά τις πωλήσεις των εμβολίων Covid, υποχώρησαν κατά 66% σε σχέση με το γ’ τρίμηνο του 2021 και διαμορφώθηκαν σε 4,4 δισ. δολάρια.  

Ο διευθύνων σύμβουλος, Άλμπερτ Μπουρλά, κατά τη διάρκεια των καθιερωμένων δηλώσεών του, διαμήνυσε ότι η εταιρεία κοιτάει πλέον «πέραν της πανδημίας», προαναγγέλλοντας το λανσάρισμα 19 νέων προϊόντων τους επόμενους 18 μήνες.  

Όλα τα παραπάνω αποτυπώνονται και στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, καθώς η μετοχή της Pfizer διευρύνεται κατά 3,5% και ενισχύεται στα 48,2 δολάρια. Ωστόσο, από τις αρχές του 2022, «μετράει» σωρευτικές απώλειες κατά 18%. 

Διαβάστε επίσης

Ο τύπος με τα χαϊμαλιά, η νέα εξαγορά της Google στην Ελλάδα, οι εκπλήξεις της Reds και οι νέες μάχες των εργολάβων

Πλειστηριασμοί: Η ώρα της κρίσης για 3+1 «επώνυμα» σφυριά (pics)

Θεόδωρος Καρύδης: Ο Έλληνας «βαρόνος» του αλκοόλ, που έγινε «βασιλιάς» των ακινήτων